Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Krisen fortsätter – Vox sparkar 50

Publicerad: 22 februari 2018, 07:33

Jim Bankoff, vd på Vox Media.

Foto: Wikimedia Commons

50 tjänster bort på Vox Media, 100 nya till The Atlantic och Snapchat svarar arga användare. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Krisen fortsätter - Vox sparkar 50
I höstas blev det tydligt att de digitala räckviddsmedierna har en tuff tid att vänta. Vice och Buzzfeed missade intäktsmålen för 2017, flera fick avskeda folk för att slimma och Mashable såldes för långt under sitt värde. Och nu börjar Facebooks algoritmförändringar skörda sina offer.

Vox Media meddelar att 50 tjänster försvinner – fem procent av deras 1000 personer starka personalstyrka. De flesta som får gå arbetar med att producera sociala medier-videos för sajter som Racked, Curbed och SB Nation. Dessa sajter kommer fortfarande att producera video, men i liten skala, skriver Adweek.

… samtidigt som The Atlantic ska anställa 100
Någon kris verkar inte pågå hos magasinet The Atlantic som nu meddelar att de kommer anställa 100 nya medarbetare under det närmaste året, vilket är en 30-procentig ökning av personalstyrkan. Hälften av dessa skulle vara på redaktionen. Företaget kommer också starta ett ”talanglabb” för att hitta olika skribenter, heltid som deltid.

Sling TV växer – till 2,2 miljoner abonnenter
Sling TV är numera världens största internetbaserade tv-tjänst sedan man för fjärde kvartalet meddelat en tillväxt på 2,2 miljoner abonnenter. Sling, som ägs av Dish, ökar nu avståndet till konkurrenten DirecTV som ingår i AT&T, men tävlar även med tjänster som Netflix och Viaplay.

Snapchat svarar arga användare
Snapchats senaste uppdatering har gjort användarna vansinniga – vilket lett till att runt 1,2 miljoner nu skrivit under ett uppror på Change.org. Människor menar att appen blivit svårare att använda. Nu svarar Snapchat med ”vi hör er” och berättar att det kommer fler uppdateringar som de hoppas ska göra appen enklare.

Svårare med spam på Twitter
Nu ska Twitter ta krafttag mot stora utskick av spam på plattformen. Detta är ett steg i kampen mot de så kallade botarna och för att motverka politisk propaganda. Enligt de nya riktlinjerna är det förbjudet för användade och appar att publicera samma inlägg på flera konton samtidigt. Undantaget är för samhällsviktig information, skriver The Verge.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.