Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kritikstorm mot nyhetsankare efter utfrågningen av Trump

Publicerad: 8 september 2016, 06:27

Han missade att faktakolla republikanska presidentkandidatens lögner, här är uppdateringen iPhone som kan hjälpa marknadsförare och förundersökning. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

IphoneAppleDonald TrumpNintendo

Journalister rasar mot nyhetsankare
NBC stod för utfrågningen av presidentkandidaterna, natten till torsdag svensk tid. Utfrågare var kanalens meriterade ankare Matt Lauer. I dag är det inte alla som var nöjda med Lauers insats. På sociala medier var det flera som reagerade när han missade att faktakolla republikanernas Donald Trump när denne svarade ankaret att han inte stod bakom Irakkriget 2002, rapporterar New York Times. Men enligt bland annat Buzzfeed och ljög han. Många journalister rasade mot att ankaret fortsatte intervjun utan att korrigera presidentkandidaten. Matt Lauer kritiseras också för sin behandling av Hillary Clinton där han avbröt henne vid flera tillfällen.

Förundersökning inleds mot ungersk tv-journalist
Förra hösten sparkades Petra Laszlo från jobbet som videojournalist på den ungerska nationalistiska kanalen N1TV sedan en film fångat hur hon sparkar på flyktingar vid gränsen mot Serbien. Efteråt flydde kvinnan polisen. Nu har ungerska åklagare beslutat att inleda en rättsprocess mot kvinnan. Det rapporterar The Guardian.

Brittiska regeringens krig mot IS-propagandan
Säkerhetsexperter har svårt att få stopp på spridningen av extremistiska budskap trots att man raderar omkring tusen videor i veckan, uppger brittiska inrikesministern Amber Rudd. Till Telegraph berättar hon att det förs diskussioner med nätjättarna om att skapa ett nytt regelverk som kan användas för att stänga hemsidor.

Super Mario till Iphone...
I går var det återigen ett stort spektakel när Apple skulle presentera sin nya telefon. Den mest uppmärksammade nyheten med Iphone7 är att hörlursutgången har slopats. En annan nyhet är att Apple inleder ett samarbete med japanska Nintendo och den klassiska dataspelskaraktären Super Mario blir en del av Iphone och Ipad, rapporterar The Verge.

... och här är uppdateringen kan hjälpa marknadsförare
Apple öppnar en appbutik för iMessage nästa tisdag. Enligt företaget når man redan nära en miljard användare med meddelandetjänsten vilket ger en potential för företag som vill nå ut med sina appar. Det rapporterar AdAge.

Podcasts allt attraktivare för annonsörer
Podcasts blir allt intressantare för byråer och marknadschefer. Enligt en färsk undersökning från Advertiser Perceptions uppger 21 procent av annons- och byråcheferna att de använder poddar i sin mediemix. En ökning från 15 procent i september förra året, skriver Adage.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.