Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kritiserade debatten – utan tv

Publicerad: 11 augusti 2014, 07:47

Gunnar Axén.

Foto: Pressbild.

Den moderata riksdagsledamoten Gunnar Axén kastade ut sin tv i vredesmod och slutade betala tv-avgiften efter Athena Farrokhzads sommarprat. Men han valde ändå att se – och kritisera – SVT:s jobbdebatt i går. – Jag har inga problem med att ta del av något som läggs ut på nätet, säger han till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVTGunnar Axén

Gunnar Axén väckte stor uppmärksamhet när han deklarerade att han slängt ut sin tv efter Athena Farrokhzads sommarprat. Han gick till hårt angrepp mot public service-bolagens påstådda vänstervridning, och ville därför inte längre betala någon licensavgift.

Under gårdagskvällen Twittrade han:  
"Pinsamt dåligt moderarerad #jobbdebatt, men #svt lyckades ge S oemotsagd och lögnaktig slutreplik."

Eftersom Högsta förvaltningsdomtstolen i början av sommaren slog fast att datorer och surfplattor med internetuppkoppling inte är avgiftspliktiga tv-mottagare kunde riksdagsledamoten ta del av den livesända debatten – trots att han slängt ut sin tv.  
– Mitt statement var att jag inte ville betala för den ofta mycket vänstervridna nyhetsrapporteringen i Sveriges Radio. Men man kan ju titta på massor av streamad tv på nätet, till exempel Netflix, har du hört talas om det? Det är jättebra. Det är ett teknikskifte som pågår, och mitt statement påskyndade det teknikskiftet, det vill säga att köra allt på nätet, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVTGunnar Axén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.