Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Krönikör på Smålandsposten ligger bakom plagiaten

Publicerad: 12 november 2014, 10:24

En tidigare krönikör på Smålandsposten ligger bakom plagiaten.

Resumé har nyligen rapporterat att ett antal inredningsbloggare har fått sina texter plagierade under ett års tid. Bloggarna har vägrat namnge personen och tidningen. Nu kan Resumé avslöja att det är en numera sparkad krönikör på Smålandsposten som ligger bakom plagiaten.


En nu avskedad krönikör på tidningen Smålandsposten ligger bakom plagiaten av en stor omfattning texter från inredningsbloggare. Det bekräftar tidningens ansvarige utgivare Magnus Karlsson för Resumé.

– Det stämmer att det är en krönikör på tidningen som ligger bakom plagiaten, säger han till Resumé.

Han berättar att den första plagierade texten upptäcktes för fyra veckor sedan.

– Hon fick gå samma sekund som vi upptäckte det.

Enligt Magnus Karlsson handlar det om en väldigt stor omfattning texter som blivit plagierade, men han kan ännu inte svara på exakt hur många.

– Vi är inte färdiga med genomgången av alla texter, men jag kan säga att det rör sig om ett stort antal texter. Det är ett omfattande arbete att gå igenom allt. Det tar tid.

Han uppger att Smålandsposten har kontaktat de inredningsbloggare som blivit drabbade, men vill inte kommetera vad som sagts.

– Det är något som rör tidningen, krönikören och de drabbade. Mer än så kan jag inte säga.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.