Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Krönlein backas upp av chefen

Publicerad: 29 oktober 2014, 10:15

Lena Larsson, vd Stampen Local Media.

Foto: Stampen.

GP:s journalistklubb har misstroendeförklarat chefredaktören Cecilia Krönlein. Men nu backas hon upp av Lena Larsson, vd för Stampen Local Media där GP och Västkustmedia ingår.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs PostenLena LarssonCecilia KrönleinStampen

Tidigare i dag rapporterade Resumé att journalistklubben vid Göteborgs-Posten har misstroendeförklarat chefredaktören. I ett publikt uttalande skriver de:

"GP:s journalistklubb saknar förtroende för tidningens chefredaktör Cecilia Krönlein. Detta på grund av hennes svaga ledarskap och bristande publicistiska kompetens".

– Frågan är väckt av våra medlemmar på ett klubbmöte för en och en halv vecka sedan. Det är inget som klubbstyrelsen har föreslagit, säger Pia Svensson, ordförande i klubben, till Resumé.

Vad ska hon göra för att återupprätta förtroendet?
– Jag vet inte.

Finns det något annat alternativ än att hon avgår, som ni ser det?
– Vi äger inte den frågan, och det är inte vår sak att kräva någons avgång. Vi kan föra fram våra medlemmars åsikt, och det har vi gjort. Nu är det en fråga för tidningsledningen att hantera.

I övrigt vill Pia Svensson inte kommentera uttalandet.   Men nu får Cecilia Krönlein uppbackning.
– Jag har stort förtroende för Cecilia Krönlein, hon gör ett stort jobb som redaktionell ledare i Stampen Local Media, säger Lena Larsson vd för Stampens lokala mediebolag där GP och Västkustmedia ingår.

– Hon har mitt och styrelsens fulla förtroende.  

De fackliga förhandlingarna om nedskärningar på GP har avslutats med SJF. Tre på GP har sagts upp. Redigeringen har flyttats till Trollhättan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.