Media
Kronofogden mäter ut Metroägarens tillgångar
Publicerad: 31 maj 2017, 06:33
Foto: Pressbild Custos
Kronofogden skickar utmätningsbeslut till Christen Ager-Hanssen, SVT gör mångmiljönförlust på hockey-VM och New York Times ska bli mer personliga. Det och mer i dagens morgonsvep.
Kronofogden mäter ut Metroägarens tillgångar
Förra veckan rapporterade SvD Näringsliv att Metroägaren Christen Ager-Hanssen är skyldig svenska staten 17 miljoner kronor. Idag har kronofogden skickat ut ett utmätningsbeslut med en fordran på 3 miljoner kronor. Myndigheten har försökt få kontakt med Ager-Hanssen tidigare men inte hittat någon faktura att utmäta. Enligt SvD Näringsliv gäller indrivningen på 3 miljoner kronor en skuld affärspartnern Mats Qviberg har till Ager-Hanssen. Den norske affärsmannen menar att han kommer bestrida utmätningen, precis som han bestrider den ursprungliga skulden.
– Det är inget jag känner till. Den enda kommentar jag har är att jag har en tvist med Kronofogden, och den kommer jag bestrida, säger han till SvD Näringsliv.
SVT gör mångmiljonförlust på hockey-VM
Enligt Expressen gjorde SVT förluster på omkring 100 miljoner kronor när de köpte sändningsrättigheter till hockey-vm mellan 2018-2023. Förra veckan gick SVT ut och meddelade att man skulle sälja rättigheterna så att MTG och SVT sköter sändningarna vartannat år, anledningen var att rättigheterna blivit för dyra. SVT:s programdirektör Jan Helin berättade i samband med detta att de var tvungna att ta ansvar för helheten i SVT:s utbud i en tid av skenande kostnader för sporträttigheter. SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson menar att Expressens uppgifter inte stämmer.
Anti terror-kampanj viral i Mellanöstern
En reklamfilm för ett arabiskt telekombolag har de senaste dagarna blivit viral i Mellanöstern-området. I filmen, som producerats inför Ramadan, visas hur en självmordsbombare möts av kärlek och en fredligare tolkning av islam från sina tilltänkta offer. Foton från verkliga terrorattacker blandas med fiktivt material och sång från artisten Hussain Al Jassmi. Reklamen har också fått kritik för sitt användande av Omran Daqneesh, den 5-åriga pojke som skadades av luftattacker från den syriska regimen, inte terrorister, och vars bild spred sig över världen.
Snapchat ingår partnerskap för att säker
Snap Inc. har idag knutit ett samarbetsavtal med digitala analysföretaget DoubleVerify, det rapporterar The Drum. Anledningen är att man vill säkerställa att plattformens annonsörer inte ska få sina annonser i miljöer där deras varumärken kan skadas. Snapchat har tidigare tagit initiativ för att tredjeparter ska kunna granska i vilka miljöer annonser i sociala medier syns i. Tidigare i år mottog Google massiv kritik för att annonser via deras annonsnätverk Google AdSense dykt upp i samband med extremistiskt och våldsamt innehåll.
New York Times vill bli mer personliga
I ett försök att bygga en starkare läsarrelation vill New York Times att deras sajt och artiklar i högre utsträckning ska likna andra miljöer från internet som läsarna känner igen sig i, det rapporterar Recode. Dean Baquet, redaktionschef på New York Times, ger som exempel att de i framtiden vill visa bildbylines bredvid reportrarnas namn men även låta läsarna känna reportrarna bättre.
– Jag vill att läsarna ska förstå vilka skribenterna är och hur de ser ut, berättade han under gårdagens Code Conference.
Några av tidningens reportrar har kritiserat beslutet då de menar att bildbylines kommer skada deras säkerhet.
Dean Baquet kommer att tala på Resumés konferens Nordic Media Insights den 13-14 juni.