Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Kul att komma till en riktigt bra tidning"

Publicerad: 24 november 2011, 15:30

Anna Körnung.

Foto: Pressbild Bonnier.

Anna Körnung fick lämna Veckans Affärer efter en konflikt med Pontus Schultz. Nu blir hon redaktionschef på Fokus.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerAnna Körnung

I september fick Anna Körnung sparken som chefredaktör på Veckans Affärer efter att ha hamnat på kollisionskurs med tidningens publisher Pontus Schultz. Nästa vecka börjar hon som redaktionschef på nyhetsmagasinet Fokus.

–  Det känns kul att komma till en riktigt bra tidning med en tydlig journalistisk idé, säger Anna Körnung till Resume.se.

Vad är din bild av tidningen, finns det någonting som du vill förändra?
– Jag känner mest tidningen som läsare och har inte hunnit bekanta mig med redaktionen än. Det finns säker saker man som behöver utvecklas, men det är för tidigt att säga än.

Hon tar över efter Lotta Engzell Larsson som sagt upp sig. Innan Anna Körnung kom till Veckans Affärer var hon redaktör på SvD Näringsliv och dessförinnan jobbade hon på Aftonbladet.

Hur ser du på splittringen på Veckans Affärer med två månaders distans?
– Jag tänker inte så mycket på det längre. Det som skedde var naturligt. Har man så olika syn på journalistik som jag och Pontus Schultz hade är det bra om man går skilda vägar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.