Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kulturchefen skriver i The Guardian

Publicerad: 3 november 2011, 07:38

Karin Olsson

Foto: Expressen

Expressens kulturchef Karin Olsson skriver om Julian Assange i dagens The Guardian. – Tanken på att Assange själv kanske kommer att läsa artikeln är speciell, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Karin OlssonExpressenThe Guardian

”Julian Assange: from hero to zero”. Så lyder rubriksättningen när Expressens kulturchef Karin Olsson skriver i The Guardian om Wikileaks förgestalt Julian Assange.

– Jag blev uppring av Andrew Brown på tidningen, som är tidigare Sverigeredaktör. Expressen har skrivit mycket om Assange och Wikileaks tidigare, så det var naturligt att tacka ja, säger Karin Olsson till Resume.se.

Expressens läsarunderlag till trots – som The Guardian-skribent fick Karin Olsson uppleva en mycket större publik. I går kom beskedet från High Court i London att Assange ska utlämnas till Sverige.

– Artikeln publicerades på nätet i går kväll, och direkt strömmade det till Wikileaks-supportrar, säger hon och fortsätter:

– Tanken på att Assange själv kanske kommer att läsa artikeln är speciell.

Det har hänt tidigare att någon av Expressens kulturskribenter fått sitt material publicerat i The Guardian, men då har det rört sig om översättningar om material som redan varit publicerat. Den här artikeln är skriven specifikt för just The Guardian.

– Vi har haft en bra bevakning av Wikileaks tidigare. Men självklart vill vi också vara en stark röst i debatten. Och naturligtvis vill man nå ut till så många som möjligt, säger Karin Olsson.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.