Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kulturministern pressar SVT/Priset för läckta hissfilmen

Publicerad: 16 maj 2014, 06:08

SVT Flow är ett exempel på en tjänst som kan snedvrida konkurrensen. TMZ betalade 1,6 miljoner kronor för filmen på Solange och Jay-Z.

Kulturministern pressar public service-bolagen, Elisabet Höglund har blivit bestulen på hela sitt bokmanus och Jay-Z och Beyoncé går ut via AP med en kommentar efter hisskandalen. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

SVT:s tjänster under lupp
Myndigheten för radio och tv har av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth fått i uppdrag att se över systemet med  förhandsprövning av nya tjänster hos SR, SVT och UR som syftar till att  förhindra att konkurrensen med privata tv-bolag snedvrids. Kraven kan skärpas, enligt DN. I en krönika i Aftonbladet den 4 maj krävde till  exempel tidningens publisher Jan Helin att SVT borde lämna över  dataprogrammet för den nya tjänsten SVT-Flow eftersom Aftonbladet TV tänkte göra likadant.

”Borgerlig” förtalsjury i Hanne Kjöller-målet
I sin bok ”En halv sanning är också en lögn” kritiserade DN:s ledarskribent Hanne Kjöller andra journalister för att inte berätta hela sanningen. Men samtidigt gjorde hon sig själv skyldig till faktafel i boken och blev stämd av krögaren Erik Videgård för grovt förtal. Nu har juryn i tryckfrihetsmålet blivit utsedd. Enligt Aftonbladet är det en "borgerlig" förtalsjury med politisk övervikt för allianspartierna. DN är oberoende liberal på ledarplats.

Elisabet Höglunds bokmanus stulet
Journalisten och Aftonbladet-kolumnisten Elisabeth Höglund har fåttsina ägodelar och hela sitt bokmanus stulet under en semester i Spanien.
– Fyra år av mitt liv är borta. Det är som om någon har skurit bort en del av min kropp, säger hon till Aftonbladet.

1,6 miljoner kronor för hissfilmen
Beyoncés syster Solange attackerade Jay-Z i en hiss den 5 maj. Personal på hotellet läckte filmen till kändissajten TMZ. Makarna Jay-Z och Beyoncé Knowles går nu ut med ett uttalande till nyhetsbyrån AP om händelsen.
– Alla familjer har problem och vi är inget undantag, säger paret till AP.
TMZ ska ha betalat läckan 1,6 miljoner kronor för filmen, enligt Daily Mail, enligt Aftonbladet. De som läckte filmen har fått sparken från hotellet.

Skandalprofil söker till Big Brother

Joakim "Jockiboi" Berg har sökt till årets "Big Brother" som gör comeback i SBS Discoverys Kanal 9, skriver Expressen. Han blev känd i Kanal 5:s realitysåpa "Kungarna av Tylösand" och förlovade sig med den omtalade "Big Brother"-deltagaren Hanna Widerstedt – något som senare visade sig vara en pr-kupp.

Netflix lika stort som SVT Play
Sex miljoner nordbor använder webb-tv-tjänster dagligen, enligt Mediavision. Youtube öär störst. Den nordiska marknaden för betalda tv-tjänster över nätet omsätter 2,7 miljarder kronor i år. Netflix och SVT Play är lika stora – 7 procent vardera av den dagliga räckvidden.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.