torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kulturskribent slutar: ”GP:s ledarsida ett organ för SD”

Publicerad: 10 augusti 2015, 10:00

Elin Grelsson Almestad lämnar GP

Foto: Tommy Pedersen

Göteborgs-Postens frilansade kulturskribent Elin Grelsson Almestad är missnöjd med den politiska inriktning som GP tagit. Nu väljer hon avsluta samarbetet med tidningen, vars ledarsida hon menar blivit ett organ för Sverigedemokraterna.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenAlice Teodorescu

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Elin Grelsson Almestad skriver om varför hon väljer att lämna GP i ett blogginlägg som återpublicerats på Expressen Kultur. Framförallt ger hon en känga till ledarsidan som hon anser har förändrats sedan Alice Teodorescu tillträdde som politisk redaktör i mars.

”Under sommaren har antalet texter på temat migration, flyktingpolitik och EU-migranter uppnått till en fjärdedel av samtliga texter. Nästan alla förespråkar mer restriktiv invandring och så kallade "minskade volymer" och är starkt kritiska till nuvarande migrationspolitik”, skriver Elin Grelsson Almestad.

Enligt Elin Grelsson Almestad har Stampen nu all anledning att vara nöjda då GP blivit en snackis. Annonsintäkterna lär öka och de rasistiska sajterna hylla GP, skriver hon.

”Normaliseringen sker i rasande takt på ledarsidorna. Det är ett medieföretag som jag inte vill sälja mina texter till.“

GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein kommenterar Elin Grelsson Almestads text på Utgivarbloggen. Hon skriver att hon inte alls känner igen bilden av GP och Stampen.

”Normaliserande av rasism är helt förkastligt att sammankoppla med GP:s ledarsida. Däremot har GP:s ledarsida lyft de svårigheter som finns kopplade till integrationsfrågan i Sverige”, skriver hon bland annat.

Elin Grelsson Almestad lämnar GP efter fem år.

I samma veva som Alice Teodorescu tillträdde så valde flera ledarskribenter att säga upp sig från GP, däribland Gert Gelotte och Malin Lernfeldt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev