Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Kungabilden är manipulerad”

Publicerad: 16 december 2011, 07:15

Expressen har kommit över Mille Markovic omtalade komprometterande bild på kungen. Experter som tidningen tagit hjälp av tror att bilden kan vara manipulerad.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonMille MarkovicExpressen

Mille Markovic har tidigare visat upp bilden för journalister, men ingen har fått publicera den.

I stället har han avsett att publicera bilden och andra liknande bilder på nätet, via en serbisk server och ta rejält betalt. Efter hot har bilderna "bunkrats upp" på ett stort antal nya servrar för att säkras.

I slutet av januari kommer hans självbiografi med Deanne Rauscher och Beata Hansson som medförfattare.

När Resume.se talade med Mille Markovic nyligen sa han att de påstådda bilderna på kungen och hans vänner på Club Power ska publiceras inom kort.
–  Inom några veckor, säger Mille Markovic till Resume.se. Vi har utsatts  för kraftiga hot. Därför har publiceringen av bilderna försenats.

Hur Expressen kommit över bilden är oklart. Det vill inte chefredaktören Thomas Mattsson svara på. Tidningens publicering av bilden kommer samma dag som Mille Markovic ställs inför rätta åtalad för att ha hotat att skjuta en polisman, förberedelse till grov  misshandel, brott mot knivlagen, drograttfylleri, narkotikabrott, grov  olovlig körning och våldsamt motstånd.

Resume.se frågade Thomas Mattsson hur tidningen kan vara helt säker på att bilden är manipulerad.

–    Experterna har hittat flera detaljer i fotografiet som är fel, men    ingen kan säga säkert. Det är dock relevant att, för första gången,    kunna redovisa den bild som bidragit till att hela statsskicket    ifrågasätts.

Hur bedömer du Mille Markovic trovärdighet?
–  Jag känner inte Mille Markovic, men som rättsreporter skrev jag på   90-talet om hans försök att utpressa Björn Borg. Nu har flera   kungavänner uppenbarligen betalat maffian för att inte bilder ska   spridas och då kan man undra varför, men det går i alla fall inte att   slå fast att den bild vi publicerar i dag är äkta.

Hovets informationschef Bertil Ternert är mycket nöjd över att bilden uppges vara manipulerad.
– Det är bara att konstatera att han (kungen) har talat sant och korrekt i den här frågan ända sedan i maj, säger Bertil Ternert till Expressen.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.