Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungabokens källa mördad

Publicerad: 24 januari 2014, 06:54

Mille Markovic avrättades med fyra skott i huvudet i går.

Källan till den den skandalartade kungaboken ”Den motvillige monarken” – gangstern och porrklubbsägaren Mille Markovic – sköts i går till döds på Ulvsunda industriområde i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Mille Markovic var en av källorna till den kontroversiella kungaboken ”Den motvillige monarken” som kom ut 2010, skriven av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer, på bokförlaget Lind & Co.

Mille Markovic kom med komprometterande uppgifter om kungen och visade sedan upp en bild på kungen på en sexfest – men bilden dömdes ut av experter som fejkad.

I går sköts han ihäl med fyra skott i huvudet av hittills okända gärningsmän.

Övriga nyheter i Morgonsvepet:

Hotad afghansk journalist får stanna i Sverige

En man från Afghanistan, som jobbat som journalist och tolk åt ISAF-styrkorna, får rätt till permanent uppehållstillstånd i Sverige efter att först ha fått nej av Migrationsverket, skriver Nyhetsbyrån Siren.  Migrationsdomstolen går emot Migrationsverket och menar att mannen visst är ett högprofilmål i hemlandet.

Jätteintervju med Zlatan i DI Weekend
DI Weekends Jan Gradvall har i dag en stor intervju med Zlatan Ibrahimovic över nio sidor. Gradvall följde Zlatan på inspelningen av reklamfilmen för Volvo och kompletterade genom att även träffa honom i Paris. Teamet för den två minuter långa reklamfilmen var 60 personer – fler än vide en  vanlig svensk lånfilmsinspelning.

Cristina Stenbeck ordförande i Zalando
Kinneviks storägare Cristina Stenbeck tar över ordförandeklubban i kläd-sajten Zalando, enligt Dagens Industri. Enligt Financial Times ska det formella beslutet fattas nästa vecka. Den amerikanska fondjätten Capital Group har köpt upp aktier i Zlando or är nu näst största mägare med 3,7 procent av aktiekapitalet, enligt DI.

Pepsis chef vill se politiskt samarbete
På ett seminarium på World Economic Forum i Davos sa Indra Nooyi, vd och ordförande för läskjätten Pepsi, att näringslivet och politikerna måste samarbeta om en hållbar utveckling. Hon ser företagetn som viktiga samhällsmedborgare som möjliggör tillväxt, jobb och ett bättre samhälle, skriver DI. Men hon uppmanar politikerna att vara mer på tårna och samarbeta med företag i hållbarhetsfrågor.

Lotta Lundgren pryder nya DN Lördag
Lotta Lundgren, programledare och tidigare reklammprofil, pryder omslaget av omgjorde DN Lördag som har premiär i morgon i en större helgsatsning. Magasnet är lyxigare, mer ”glossy”, och har en ny typ av innehåll.

Björn af Kleen debuterar i DN
Bjärn af Kleen, som värvats av DN från Expressen med ett lukrativt frilansavtal debuterar i dag som krönikör i DN. Han och Lena Sundström ska turas om att skriva på fredagarna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.