söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungagranskaren hotad – tvingas gömma sig

Publicerad: 9 december 2011, 12:36

Nuri Kinos och Fladen Films dokumentär om kungavännernas maffiakontakter är nedlagde after att material stulits. Nuri Kino lever nu under hot.

Journalisten och författaren Nuri Kino bestals på sitt material till den planderade SVT-dokumentären om kungavännernas maffiakontakter.
Nu lever han under hot och tvingas flytta runt på olika adresser.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MH

Magnus Helander


Arbetet med programmet där SVT skulle avslöja kungavännernas maffiakontakter lades nyligen ner. Orsaken var datorintrånget hos journalisten Nuri Kino, där känsligt källmaterial stals.

Annika Bladh, förläggare för Nuri Kinos "Den svenska Gudfadern", berättar i Aftonbladet att Niri Kino hotats.

"Min författare har inte kunnat leva ett normalt liv de senaste fem månaderna. Hans liv har av säkerhetsskäl förändrats radikalt och han har bland annat tvingats byta adress många gånger och inte kunnat utöva sitt yrke. Förutom frågorna jag listat ovan återstår det en fråga till: Alla ni som var med och attackerade Nuri Kino i det offentliga, varför är ni så tysta nu?", skriver Annika Bladh i Aftonbladet.

Hon skriver även: "Ett antal viktiga frågor behöver svar vi ännu inte fått: Ett är vem som beordrade brotten mot Nuri och hans kollegor, vem som gav order om att göra inbrottet/intrånget. Ett annat är vem som utförde själva handlingen och ett tredje bör vara hur materialet har hamnat hos Lettström och andra av kungens vänner."

Annika Bladh menar att kungavännen Anders Lettström gjorde bort sig på DN Debatt i går.

"Anders Lettströms "förklaring" på DN Debatt känns däremot mest som en efterkonstruktion och ett sätt att försöka slingra sig ur greppet och lägga locket på", skriver hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev