Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungahuset rasar mot montaget

Publicerad: 4 oktober 2012, 06:17

Montaget publicerat i Tiden.

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin.

Resumé kunde som första tidning i måndags visa (S)-tidningen Tidens kontroversiella montage på kungahuset bland en naken Camilla Henemark och hakkors. Då ville kungahuset inte uttala sig, men efter att fler medier uppmärksammat bilden rasar nu kungahuset. "Ingen skall behöva tåla vad som helst. Detta gäller även Kungen och Drottningen", kommenterar riksmarskalken på kungahusets hemsida.


Ämnen i artikeln:

TidenKungen

Bilden, som Resumé var först med att visa i måndags morse,  visar hur  kungen och hans vänner, samlade runt ett bord, äter pizza från Camilla  Henemarks nakna kropp. På golvet försöker drottning Silvia skrubba bort  ett hakkors.

Bakom bilden står konstnären Elisabeth Ohlson Wallin.

När Resumé bad kungahuset om en kommentar avböjde de genom biträdande informationschefen Annika Sönnerberg.

Men efter Resumés publicering av bilden har den även lyfts av  kvällstidningarna och diskuterats flitigt i sociala medier. Det har  gjort att Kungahuset, som oftast inte brukar kommentera satir och  montage, att ge sig in i debatten.

På hemsidan skrev kungahuset i går kväll en kommentar med anledning av publiceringen av bilden:

"Med anledning av den bild av ett fotomontage som tidskriften Tiden har  offentliggjort vill riksmarskalken, efter samråd med hovauditören, göra  följande uttalande:Ingen skall behöva tåla vad som helst. Detta gäller  även Kungen och Drottningen. Bilden är kränkande, sårande och  illvillig."

Kommentaren är underskriven av riksmarsalken Svante Lindqvist.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

TidenKungen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.