Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungaparet nobbar Queen

Publicerad: 7 maj 2008, 13:01

Om en vecka har Bonnier stor premiärfest på Slottet för nya kungamagasinet Queen. Men kungaparet kommer inte att närvara – de har tackat nej. – Det är inte brukligt att de närvarar vid bok- och tidningsreleaser, säger Åsa Gunnarsson på Hovet.


Kungen och drottningen har tackat nej till Bonniers premiärfest för magasinet Queen. Foto: Aftonbladet Bild.

Bonniers nya storsatsning  Queen ska vara ett ”glossy” livsstilsmagasin för alla som är intresserade av kungahusens glamour.

– Intresset för den svenska kungafamiljen och andra europeiska kungligheter har aldrig varit större, och det känns väldigt roligt att få vara med och sätta Queen på den svenska tidningsmarknaden, sa chefredaktören Roger Lundgren när satsningen blev officiell.

Snart är det dags för första numret och på onsdag nästa vecka äger premiärläsningen rum på Kungliga slottet, Stensalen/Livrustkammaren.

Men Bonniers dröm om kunglig glans på festen i form av Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia sprack.

– Det kom en inbjudan till kungen och drottningen. Det var vänligt att bjuda in dem men de har tackat nej. De får hundratals inbjudningar varje år och har lång planeringshorisont. Schemat är fullspäckat, säger Hovets informationssekreterare Åsa Gunnarsson till Resume.se.

Resume.se har förgäves sökt Queens chefredaktör Roger Lundgren för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.