måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Kungen kommer inte att svara på frågor om boken"

Publicerad: 4 november 2010, 08:09

Kungen kommer att ge en kort kommentar om kungaboken i inledningen av pressträffen i dag. Resten kommer bara att handla om älgjakten. Resume.se kan berätta att media inte kommer att få ställa några frågor om boken.

Ämnen i artikeln:

HovetDen motvillige monarken

MH

Magnus Helander


Boken ”Den motvillige monarken” släpps i dag, men kungen kommer bara att kommentera boken kort, i inledningen av dagens pressträff som annars ska handla om älgjakten. Foto: ROBBAN ANDERSSON / XP / SCANPIX

Esbjörn Wahlberg, pressansvarig på Svea skog, som håller i dagens presskonferens i samband med kungens älgjakt, berättar för Resume.se att tysk tv nu dragit sig ur – på grund av hovets direktiv.

– Tysk tv ville komma, men hovet har förklarat att journalisterna inte kommer att få ställa några frågor till kungen om boken. Han kommer att ge en kort kommentar om boken i inledningen av pressträffen. Resten ska bara handla om älgjakten, och då var inte tysk tv och inte heller vissa norska medier intresserade längre, säger Esbjörn Wahlberg till Resume.se.

Drygt 50 journalister är ackrediterade till pressträffen, som startar 15.30 i dag. Runt klockan 16.15 väntas kungen tala.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev