lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungen kritiserar media: ”Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas”

Publicerad: 26 april 2016, 07:30

En ”arg, förbannad och ledsen” Kung Carl Gustaf säger i SVT att det är svårt att jobba när man hela tiden blir förlöjligad i media – och riktar kritik mot medierapporteringen av sin familj.

Ämnen i artikeln:

Karin LennmorSVTSvensk Damtidning

MF

Mårten Färlin


Det är i SVT:s kommande program "Kungen 70 år: Ensamt Majestät" som Kung Carl Gustaf i en intervju med Claes Elfsberg uppger att medier tenderar att göra narr av honom, och riktar kritik mot journalistkåren.

– Om man hela tiden blir lite förlöjligad i media är det väldigt svårt att jobba. Jag har jobbat så hårt jag har kunnat efter min förmåga och kraft, säger han till SVT, och menar att det känns både i hjärtat och på flera andra platser.

Han kritiserar även hur media rapporterar om kungafamiljen.

– Man blir både arg, förbannad och ledsen. Jag kan bli det lika mycket å familjemedlemmars vägnar.

I programmet, som sänds den 28 april, menar han dessutom att medieklimatet är problematiskt, med dålig faktakoll och lösryckta citat.

Men hovreportrar bemöter kritiken och menar att Kungen överdriver. Karin Lennmor, chefredaktör på Svensk Damtidning, håller inte med om att journalister medvetet försöker förlöjliga honom.

– Nej så tycker jag inte att det är. Visst har det skrivits ut citat och visats videos där Kungen uttrycker sig märkligt, som kan uppfattas som löjliga.  Men med tanke på vad han säger och hur han beter sig så finns det bra mycket mer att göra sig löjlig över. Jag tycker snarare att media är väldigt återhållsamma, säger hon till SVT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev