Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Kungen ljuger"

Publicerad: 31 maj 2011, 07:20

Kungen lät sig intervjuas – men hans svar på frågorna var lögner. Det hävdar journalisten Thomas Sjöberg, en av författarna till ”Den motvillige monarken”. – Jag känner mig illa berörd över att han (kungen) så uppenbart står och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet, säger Thomas Sjöberg till DN.


Ämnen i artikeln:

HovetKungenDen motvillige monarkenBertil Ternert

Thomas Sjöberg.

Kungen tog bladet från munnen men många av svaren till TT var svårtolkade.

Thomas Sjöberg menar att kungen ljög när han dementerade besök på sexklubbarna och att det skulle finnas några komprometterande bilder.

– Jag känner mig illa berörd över att han så uppenbart står och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet. Han försöker blanda bort korten, det är pinsamt. Det är dumdristigt av honom eftersom det finns så många som varit där och som kan berätta, säger Thomas Sjöberg till DN.

Sjöberg menar att man kan se på kungens kroppsspråk att monarken ljuger.

– Skulle alla våra källor i boken ljuga? Det är en befängd tanke. Det är ynkligt av kungen att han inte står för sitt leverne. Kungen är som en barnunge som skyller ifrån sig, säger Thomas Sjöberg till Expressen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.