Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kungen om markeringen mot Johan T Lindwall

Publicerad: 27 april 2011, 14:17

Nu kommenterar kungen sin markering mot Expressens hovreporter Johan T Lindwall under statsbesöket i Botswana. – Man får se det humoristiska ibland. Ibland så skriver de ändå så mycket osanningar så det spelar ingen roll vad man svarar, säger Carl XVI Gustaf till TT.


Ämnen i artikeln:

Carl XVI GustafJohan T LindwallKungenExpressen

Kungen och Expressens Johan T Lindwall. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix och Suvad Mrkonjic/Expressen.

Under statsbesöket i Botswana tidigare i våras fick kungen nog av Expressens hovreporter Johan T Lindwall som frågade hur drottning Silvia mådde.

– Jo, bara för dig ska jag berätta att hon (Silvia) är så sjuk att läkarna måste skära öronen av henne, sa en irriterad Carl XVI Gustaf ironiskt till Johan T Lindwall.

Expressen mörkade först händelsen – tidningen köpt exklusiviteten till Scanpix filmklipp för att det inte ska läcka ut. Men SVT hade också ett team på plats, och efter Resume.se:s avslöjande tvingades Expressen krishantera – man lade då ut klippet på Expressen.se.

Nu kommenterar kungen händelsen i en intervju med TT i samband med hans 65-årsdag.

– Man får se det humoristiska ibland. Ibland så skriver de ändå så mycket osanningar så det spelar ingen roll vad man svarar, säger kungen till TT.

Kungen kommenterar även mediebevakningen generellt samt kungaboken "Den motvillige monarken”.

– Förr kunde jag ha en viss privat sfär, men nu är man nästan offentlig dygnet runt. Och det tär, det är tungt och det är jobbigt, säger han.

Om ”Den motvillige monarken” säger han:

– Det är självklart aldrig roligt att bli uthängd på det sättet som jag blev, och många med mig. De hängde ju ut många andra, det är kanske det som är det mest tragiska i sammanhanget.

Kungen är nöjd med den välbesökta pressträffen efter älgjakten. Han tycker att han var tydlig och fick ut sitt budskap.

– Jag visste precis vad jag skulle säga och om andra tolkar det på olika sätt, det kan inte jag rå för, säger han till TT.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.