Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kvalitetsredaktören lämnar Expressen

Publicerad: 14 februari 2014, 13:50

Irina Halling.

Irina Halling lämnar Expressen, till sommaren går hon i pension. Under sin tid på tidningen har hon haft en rad roller – bland annat nyhetschef, informationschef och nu senast kvalitetsredaktör. – Att jobba med läsarkontakterna och den journalistiska kvaliteten har varit roligast, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Irina Halling, som kom till Expressen 1995, tackades av i går på Expressens redaktion.

De senaste åren, sedan Thomas Mattsson tillträdde som chefredaktör, har hon varit kvalitetsredaktör, med ansvar för den interna kvalitetspolicyn, läsarkontakterna och rättelsespalten på sidan fem.

Mellan 2000 och 2006 tog hon en paus från Expressen för att i stället ansvara för ledarskapsutbildningar på Bonnier Media University.

Sedan rekryterades hon tillbaka av Expressens dåvarande chefredaktör Otto Sjöberg till tjänsten som informationschef. När Thomas Mattsson tog över kvällstidningen ville han strama upp kvalitetsarbetet och erbjöd Irina Halling den nyinrättade New York Times-inspirerade tjänsten som kvalitetsredaktör.  

Kvalitetspolicyn som infördes har burit frukt. Bland annat har anmälningarna mot tidningen har blivit färre. Många minns säkert skandalpubliceringarna i början på 2000-talet om Mikael Persbrandt och Sven-Erik Magnusson. Några liknande incidenter har inte inträffat sedan tidningen tog tag i de bristande rutinerna.

Just kvalitetsarbetet och kontakten med läsarna har varit roligast under hennes tid på Expressen, förklarar Irina Halling.

Vad ska du göra framöver?
– Jag har fördelen att ha ett jobb som man inte behöver pensionera sig  ifrån. Jag kommer att fortsätta att jobba med journalistik och ledarskap, fast i friare former.

Irina Halling efterträds av biträdande chefredaktören Per-Anders Broberg som tar över kvalitetsarbetet.

Irina Hallings karriär i korthet
Hallands-Posten (bland annat nyhetschef)
Lokalradio
Deputy Director på Bonnier Media University.
Expressen (nyhetschef, plats i redaktionsledningen, chef för Res, informationschef och kvalitetsredaktör)

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.