Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Kvällstidningarna blåser upp det till ett knarkbrott”

Publicerad: 7 februari 2012, 12:07

Amelia Adamo.

Foto: Carina Jäderström.

I går kväll delade Amelia Adamo ut M-magasins pris Årets Mappie till Kikki Danielsson som nu åtalats misstänkt för narkotikasmuggling. – Det är kvällstidningarna som blåser upp det här till ett knarkbrott. Hon beställde sömntabletter på nätet i god tro, säger Amelia Adamo som försvarar utnämningen.


Ämnen i artikeln:

M-magasin

Årets Mappie grundades 2006 och är M-magasins utmärkelse för kvinnnliga företrädare 50+. Mappie står för Mature Affluent Pioneering People. Översatt till svenska blir det Mogna Attraktiva Pionjärer.

Beskrivningen lyder: ”Årets Mappie hjälper oss att skapa opinion kring detta och placera de kvinnliga förebilderna där de hör hemma – i rampljuset”.

I går tilldelades Kikki Danielsson priset på den årliga galan på Grand Hôtel i Stockholm.

Men i dag handlar Kikki Danielsson-rubrikerna bara om att artisten åtalats misstänkt för narkotikasmuggling av ett narkotikaklassat preparat.

Amelia Adamo, chefredaktör för M-magasin, försvarar Kikki Danielsson och utnämningen.

– Det här är ovärdiga kvällstidningsrubriker. Det är en gammal grej, hon beställde sömntabletter på nätet i god tro. Kikki Danielsson är en person som kvällstidningarna älskar att hacka sönder för att hon inte är en helt balanserad och kontrollerad person.

– Jag är glad över att Kikki är Årets Mappie. Hon har rest sig. Hon trodde att hon var helst slut, men sedan skrev hon boken om sitt liv, släppte en hyllad countryskiva, blev erbjuden en filmroll och blev en twitterdrottning. Att hon är Årets Mappie visar att även kantstötta personer som inte ger sig är förebilder.

Fotnot: Amelia Adamo, som nu kritiserar kvällstidningarna, gick ur Expressens styrelse i fjol.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

M-magasin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.