Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kvällstidningarna samsänder sina partiledardebatter

Publicerad: 1 september 2014, 12:12

Jan Helin och Thomas Mattsson.

Foto: Jonas Eltes.

En ”ohelig” allians: Ärkerivalerna Expressen och Aftonbladet kommer att samsända sina partiledardebatter i ett unikt tv-samarbete online. – Vi öppnar spjällen, säger Aftonbladets publisher Jan Helin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Karin MagnussonAftonbladetThomas MattssonExpressen

Aftonbladet har gått ut med att alla sajter som vill får bädda in Aftonbladets partiledardebatt i kväll.

En av intressenterna var – kors i taket – ärkerivalen Expressen. Jan Helin fick ett sms från sin podcast-kompanjon – Expressens chefredaktör Thomas Mattsson som vill sända debatten på Expressen.se.

– Expressen gör det på villkor att vi änder deras partiledardebatt på onsdag, och det kommer vi att göra, säger Jan Helin.

Aftonbladets partiledardebatt i kväll kommer även att visas på Youtube, Magine och SvD.se. Även SVT och TV4 har även fått frågan att bädda in debatten online, men från dessa etablerade tv-aktörer har Aftonbladet ännu inte fått något svar.

– Det här är den första partiledardebatten online, och det är ett perfekt tillfälle att pröva och experimentera. Det kanske är ett oheligt experiment vi gör med Expressen, men vi bestämde oss för att öppna spjällen, och det blir en bild över ett nytt medielandskap, säger Jan Helin.

Thomas Mattsson:

– Aftonbladet.se och Expressen.se är ju de största nyhetsförmedlarna i Sverige och när det nu, faktiskt, skrivs tv-historia, med de första partiledardebatterna i online-tv känns det som en bra service till våra tittare att de får ta del av diskussionerna inför valet.

– Aftonbladet TV och Expressen TV gör något som mig veterligen inga andra tidningar i världen har gjort. Det säger egentligen inte så mycket om kvällspressens digitala utveckling, vi testar ju nya saker hela tiden, utan mer om vilken marknad som vi verkar på. Konkurrens och framtidstro får ju alla aktörer att pröva sig fram, från SVT:s framgångsrika grepp med "Utfrågningen" på flera plattformar till de tv-satsningar som görs på flera lokaltidningar. Jag tycker att det är spännande att se alla försök till förnyelse.

Karin Magnusson ledder debatten som börjar 19.00. Försnacket inleds 17.30.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.