Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kvartalsrapport: Så går det för Schibsted Sverige

Publicerad: 3 november 2017, 07:39

Schibsteds kvartalsrapport är här, TV4 riskerar miljonsmäll och Donald Trumps twitterkonto raderades med flit. Det är några av nyheterna i morgonsvepet


Ämnen i artikeln:

BokslutMartin TimellAftonbladetSvenska DagbladetSchibstedTV4

Under morgonen offentliggjorde Schibsted sin kvartalsrapport för Q3. Aftonbladet har tappat i omsättning men ökat sitt resultat. Omsättningen landade på 461 miljoner (464 Q3 2016) och EBITDA-resultatet slutade på 65 (61) miljoner kronor. Det går också att konstatera att intäkterna offline föga förvånande har minskat, medan onlineintäkterna har ökat något.

Även Svenska Dagbladet minskar sin omsättning till 212 miljoner kronor från 218 miljoner kronor Q3 2016. EBITDA-resultatet slutade på 18 (18) miljoner kronor.

Totalt sett visar Schibsted däremot upp ett positivt resultat. Samtliga verksamheter i Schibsted Sverige redovisar ett resultat på 316 (290) miljoner kronor och omsättningen uppgick till 1258 (1201) miljoner kronor.

– Alla våra affärsområden bidrar till det starka resultatet. Framför allt drivs resultatet av hög tillväxt hos Schibsted Growth, där särskilt Lendo fortsätter att utvecklas mycket positivt. Aftonbladet redovisar också ett starkt kvartal, inte minst tack vare en hög annonstillväxt online, säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i ett pressmeddelande.

Krishanteraren: Små vinster att tala ut
Efter att #Metoo-rörelsen drog igång har flera kända män pekats ut som gärningsmän för våldtäkter och sexuella trakasserier. Martin Timell och Fredrik Virtanen är två av dem, och båda har valt att tala ut om anklagelserna. Men krishanteraren Charlie Stjernberg, som anlitats av företag och privatpersoner under #Metoo, ser inga direkta vinster för anklagade att tala ut.

– Är man en anklagad kändis ser jag i nuläget små poänger med att tala ut. Det är ett hårt tonläge i debatten just i dag och även händelser som inte är brottsliga, eller där vi vet väldigt lite om faktaunderlaget, riskerar att ge helsidor i något medium eller plockas upp väldigt hårt, säger han till DN.

TV4 riskerar miljonsmäll
Martin Timell har fått sparken från TV4, trots att han hade kontrakt med kanalen till 2020. Det kan kosta TV4 flera miljoner kronor, uppger Expressen. Nu ska förhandlingar inledas mellan parternas jurister tills man kommer fram till en uppgörelse. Martin Timell fick sparken från kanalen efter att ha anklagats för sexuella övergrepp och trakasserier. En förundersökning har inletts om våldtäkt.

Donald Trumps Twitterkonto raderades – med flit
Strax före midnatt gick Donald Trumps twitterkonto inte att hitta. Några minuter senare var det tillbaka på plats. Anledningen? Att en anställd på Twitter under sin sista arbetsdag passade på att inaktivera presidentens konto innan hen gick från jobbet. Det meddelade Twitter själv under natten på sin egen plattform.

Flera i House of Cards riktar anklagelser mot Spacey
Nu träder fler inom produktionen av House of Cards fram och anklagar Kevin Spacey för sextrakasserier. Det skriver CNN som har pratat med åtta personer som jobbar eller har jobbat med serien. De vittnar om att arbetsplatsen är osund och att kvinnor och män där kontinuerligt utsätts för sexuella trakasserier. Inspelningarna av serien stoppades tidigare i veckan.

Weinstein pekas ut för ytterligare två våldtäkter
#Metoo-rörelsen började med att flera kvinnor trädde fram och pekade ut filmproducenten Harvey Weinstein för våldtäkt och sexuella trakasserier. Nu kliver ännu en kvinna fram och anklagar honom för ytterligare två våldtäkter. Totalt har ett 50-tal kvinnor anklagat Weinstein för systematiska sexuella trakasserier och våldtäkter. Det skriver CBS News.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.