Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kvartetten som ska styra upp Ekot

Publicerad: 9 oktober 2014, 10:32

Josef El Mahdi, Maria Ekselder, Augustin Erba, Tove Svenonius

Foto: Ekot.

SR:s Ekot har utsett fyra personer som ska leda arbetet direkt underställda publiceringschefen Michael Österlund. Dessa är planeringsredaktören Tove Svenonius, chefen för nyhetsnavet Augustin Erba och dagredaktörerna Josef El Mahdi och Maria Eksedler.


Ekot har sedan tidigare fattas beslut om att organisera sig i en utrikesredaktion, en inrikesredaktion och en publiceringsredaktion.
Den sistnämdna ansvarar för alla webbpublicering, nyhetssändningar, aktualitetsproblem och publiceringar i sociala medier.

Dagredaktörerna Josef El Mahdi och Maria Eksedler får ansvaret för innehållet på samtliga plattformar. Josef El Mahdi kommer närmast från en tjänst som utrikeschef på TT. Han har också varit nyhetschef på Svenska Dagbladet och reporter på DN.

– Ekot är inne i en intensiv utvecklingsfas där vi ska bibehålla vår höga kvalitet och trovärdighet samtidigt som vi ska öka snabbheten i våra publiceringar, säger publiceringschefen Michael Österlund.

Maria Eksedler är idag Ekot-producent och ansvarar för både Lunchekot och Kvartifemekot. Hon har också varit grupp för Ekots nyhetsreportrar samt London-korrespondent.

Augustin Erba blir gruppchef för nyhetsnavet, vilket innebär ansvar för studioreportrar, webbredaktörer och producenter. Han är journalist och författare och kommer närmast från P1-programmet Sommar där han var redaktör och producent. Han har tidigare även jobbat med Aktuellt, Nyhetsmorgon och Utbildningsradion.

Tove Svenonius blir planeringsredaktör, vilket gäller all samordning, publiceringsplaner och storsatsningar. Hon har tidigare erfarenhet från att ha varit reporter på Radio Stockholm och Ekot. Tove Sevonius har också varit gruppchef för Ekots nyhetsreportrar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.