Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kvinna döms för hot mot Aftonbladet-journalister

Publicerad: 9 maj 2017, 11:57

Kvinnan som hotade Aftonbladet-journalisterna Lisa Bjurwald och Lisa Röstlund döms till en månads fängelse och böter. Då hon inte är dömd sedan tidigare avtjänar hon straffet villkorligt.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJuridik

För en vecka sedan inleddes rättegången mot den 55-åriga kvinna som skickat hotfyllda mejlt till de dåvarande Aftonbladet-journalisterna Lisa Bjurwald och Lisa Röstlund. Kvinnan skrev bland annat "ska bli underbart att se er djävla leninistluder halshuggas" och "vi ska döda er och hade gärna skurit sönder dig så att du inte avlar horungar". Idag dömdes kvinnan av Stockholms tingsrätt för olaga hot. Tingsrätten dömer kvinnan till en månads fängelse men då hon sedan tidigare är ostraffad får hon avtjäna villkorlig dom och betala böter.

Tingsrätten skriver att mejlen "kunde få förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet" och att "hota journalister är dessutom ett hot mot demokratin"

– Som reporter bär man på en fördämning av hat och hot som riktats mot en. Och när det blir så här explicit... Jag blir rädd att någon ska göra slag i saken, berättade Lisa Röstlund under rättegången enligt Aftonbladet.

Kvinnan dök inte upp i rätten.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJuridik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.