Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Kyligt läge för Expressen – men Mattsson vill vara kvar

Publicerad: 1 juli 2015, 08:40

Här är de populäraste gatorna i Almedalen.

Mer än dubbelt så många Almedalsbesökare passerar Aftonbladets monter jämfört med konkurrentens. "Men sammantaget har vi störst publik", säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen när han får se siffrorna.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenAlmedalen 2015Thomas MattssonExpressen

Föga förvånande är Donnersgatan, Hästgatan och Cramérgatan de mest populära gatorna i Almedalen i år. Det visar en mätning av gångflöden som stadsanalysföretaget Spacescape och Fastighetsägarna gjort för Resumé. Därmed har Aftonbladet och TV4 ett guldläge på Cramérgatan med över 2 000 förbipasserande per timme.

Hamngatan, där Expressen huserar, är inte alls lika populär. Populär är också Donnersgatan där bland andra Sveriges Radio, och SVT håller till.
– Eftersom Almedalen handlar om att se och synas, ser vi att folk gärna går på stråk där det finns andra människor. Och på Donnersgatan är synligheten dubbel på grund av att det är där alla tidningar och tv håller till. Det blir dubbel exponering, säger Alexander Ståhle, vd på Spacescape.

Beror gatornas popularitet också på vilka montrar som är placerade var?
– Ja, absolut. Du har gatunäten som styr folk, framför allt vad gäller Donnersgatan. Medietälten drar mycket folk och även Visby Kongress.

Men trots den lite mer kyliga placeringen skulle Thomas Mattsson inte vilja byta läge inför kommande Almedalsår.
– Vi vill vara kvar på Hamngatan där Expressens valstuga etablerat sig, varje år föreslår arrangörerna här att vi ska flytta till gyttret av medietält men vi har vänligt avböjt, säger han och fortsätter:

– Sammantaget har vi störst publik, i dag var det smockat när Stefan Löfven intervjuades av Niklas Svensson och med cirka 80 egna programpunkter har vi dubbelt så många som den näst största medieaktören.  

Fotnot: Räkningen gjordes mellan söndag och tisdag. Tidpunkter: 8-10, 12-14, 16-18.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.