måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Läckberg och Saliba startar investmentbolag – ska investera i kvinnor

Publicerad: 8 mars 2017, 11:57

Foto: Pressbild

Entrepenörerna Christina Saliba och Camilla Läckberg startar investmentbolaget Invest in Her AB. Målet är att främja kampen för ett jämställt näringsliv.

Ämnen i artikeln:

Christina SalibaCamilla Läckberg

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


PR-profilen Christina Saliba har länge arbetat som PR-konsult åt kompisen och författaren Camilla Läckberg. Nu ger de sig även in i investment-branschen. Deras nystartade investmentbolag Invest in Her AB kommer att jobba för att främja utvecklingen av produkter och tjänster som stärker kvinnor, och att i allmänhet främja kvinnligt entrepenörskap.

– Både Christina och jag har idag ett utrymme där vi kan påverka samhället. Men det har krävt hårt jobb att ta oss hit, och dörrar har varit stängda enbart därför att vi är kvinnor. Vi har kunnat förändra våra egna förutsättningar, och nu ser vi att vi kan göra det för andra kvinnor i större skala än tidigare. Ytterst handlar det om att vi vill att våra döttrar och våra söner ska ha samma förutsättningar och möjligheter, oavsett kön, säger Camilla Läckberg.

Bolaget kommer inte strikt investera i företag startade av kvinnor. Fokusområdena kommer vara företag som startats av kvinnor eller har kvinnligt majoritetsägande, eller företag vars produkt eller tjänst löser kvinnors utmaningar, oavsett om bolagen drivs av män eller kvinnor.

– Entreprenörsvågen i Sverige är stark, men det är otroligt frustrerande att se hur mycket kvinnlig förmåga som inte tas tillvara av näringslivet. Självklart är det här en personlig övertygelse för mig och Camilla, men också en ogenerad affärslogik: vi riktar oss mot outnyttjad talang och outforskade affärsmöjligheter. Hela min entreprenörserfarenhet säger mig att den förändringen måste ske från toppen för att riktig förändring ska ske. Därför är vårt fokus på kvinnligt ägande självklar, säger Christina Saliba.

I samband med lanseringen skickar duon ut 50 armband med inskriptionen "Queen" till kvinnor inom politik, näringsliv, underhållning och media som de finner inspirerande.

Den första investeringen är i mobilspels-startupen iGotcha, som drivs av Susanne Birgersdotter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev