Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Läckte House of Cards i förtid – drogs tillbaka

Publicerad: 12 februari 2015, 06:07

Kevin Spacey spelar "Frank Underwood" i House of Cards.

Netflix råkade släppa House of Cards i förtid, Camilla Henemark är rasande på Hänt Extra och Bonnier köper sajt i Tyskland. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookCamilla HenemarkSVTBonnierHänt ExtraNetflixHouse of Cards

House of Cards läckte ut
Den omåttligt populära Netflix-serien "House of Cards" har premiär den 27 februari. Men igår kväll släpptes den av okänd anledning ut i förtid i USA, vilket fick Twitter och andra sociala medier att explodera. Men glädjen blev kortvarig. Redan efter en halvtimme drog Netflix tillbaka serien igen. Varför den läckte ut har de inte förklarat utöver att det rörde sig om en bugg i systemet. Men en pr-kupp är inte att utesluta. En mystisk tweet från House of Cards officiella konto lyder: "This is Washington. There's always a leak. All 13 episodes will launch February 27".

Henemark rasande på Hänt Extra

Camilla Henemark funderar på att lämna Sverige. Anledningen är en publicering i Hänt Extra med omslagstexten "Är Marley Henemark, 15, kungens okände son?". Det hela anspelar på artistens påstådda affär med kungen i boken "Den ofrivillige monarken". Men någon Marley Henemark finns inte, enligt Expressen.
– Jag älskar Sverige, jag vill vara kvar här, jag vill jobba. Jag har legat lågt. Det här är sånt som kan vara droppen som får bägaren att rinna över. Hur länge ska jag behöva stå ut och behandlas som att jag vore en skräppåse? Jag funderar på att lämna Sverige, säger Camilla Henemark till tidningen.

Hänt Extras utgivare Bo Liljeberg viftar bort kritiken:
"Läser man hela omslagsrubriken så står det redan där att det är just ett rykte, inget annat. Ryktet i sig är så häpnadsväckande att det är en spännande story. Och vi betonar flera gånger i texten inne i tidningen att det är ett rykte", skriver han till Expressen.

2010 publicerade satirsajten Svenskbladet.se artikeln "Marley Henemark är kungens hemliga son".

Bonnier köper i Tyskland

Bonnier Business Press under ledning av Anders Eriksson går in på den tyska marknaden. Det sker genom förvärvet av affärssajten Deutsche Wirtschafts Nachrichten som lanserades 2012.
– Med det här förvärvet får vi ett fantastiskt företag och ett fantastiskt team – en stabil grund för vidare expansion inom tyska affärsnyheter, säger Anders Eriksson, affärsområdeschef, Bonnier Business to Business i ett pressmeddelande.
Minoritetsägarna Michael Maier och Christoph Hermann fortsätter inom företaget som publisher respektive vd.

60 Minutes-programledare död
CBS 60 Minutes-ankaret och krigskorrespondenten Bob Simon är död. Han dog 73 år gammal i en bilkrasch. Bilen han färdades i körde in i ett annat fordon. Bob Simon och hans chaufför fördes till sjukhus där nyhetsankaret dödförklarades, skriver Aftonbladet som refererar till AP.
– Det är en fruktansvärd förlust för oss alla på CBS News, säger kollegan Jeff Fager i ett uttalande.

Facebook hjälper annonsörerna
För att göra företags Facebook-annonser mer effektiva börjar de nu berätta hur pass relevanta annonserna är. Varje annons får ett "relevance score" baserat på mottagarnas reaktioner på den, skriver Adage. Genom att mäta relevansen i realtid kan annonsörerna tweaka innehåll och budskap för att få bättre genomslag.  

Årets julkalender – redan nu
Inspelningarna till 2015 års upplaga av SVT: julkalendern är redan igång. Nu finns det ett kort klipp ute som ger ett smakprov på hur det kommer att se ut. Erik Haag och Lotta Lundgren, radarparet från Historieätarna, berättar barnens historia från år 1015 till 2015.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.