Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lady Gaga: Jag ser inte ut så här

Publicerad: 13 november 2013, 07:46

Superstjärnan Lady Gaga hamnar på Condé Nast-tidningen Glamours omslag för december. Hon passade på att rikta skarp kritik mot omslagsfotot, tidningen och branschen i samband med Glamours årliga Women of the Year-event. – Jag kände att min hud såg för perfekt ut. Mitt hår för mjukt…Jag ser inte ut så här när jag vaknar på morgonen, sade hon i samband med evenemanget.


Ämnen i artikeln:

GlamourLady Gaga

Adweek konstaterar att inte det finns någon brist på kritiker när  tidningarna har manipulerat sina omslagsbilder, men att det är ytterst  ovanligt att kritiken kommer från den som poserar på omslaget.

Det  är ännu mer ovanligt att sådan kritik tas upp inför tusentals besökare  vid ett större evenemang för just det magasin som kritiken gäller. Men  så har alltså skett i detta fall.

Lady Gaga, Barbra Streisand och Melinda Gates med flera befann sig prisutdelningen för Glamours årsliga  Women of the year-evenemang.

Lady Gaga passade inte bara på att  kritisera sin egen omslagsbild under sitt tal, utan riktade även en  känga till magasinsbranschen.

– Det går bra att skriva om  förändringen i era tidningar, men vad jag verkligen vill se är att ni  förändrar era omslag. Det är först när omslagen förändras som kulturen  förändras, sade Lady Gaga under sitt tal.

Adweek konstaterar också  att även om Lady Gaga verkade mest bekymrad över förvrängningen av  hennes kropp från nacken och uppåt har det mesta av kritiken från annat  håll handlat om hur Glamour har ändrat storleken på hennes midja.

Fashionista har bland annat kallat midjan för ”den smalaste av tonårsmidjor.”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

GlamourLady Gaga

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.