Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lady Gaga stoppar tecknad kopia

Publicerad: 14 oktober 2011, 12:17

Lady Gaga kallar sina fans för små monster. Men hon gillar inte alla monster. Nu har hon ett domstolsbeslut som stoppar nätverkssajten Moshi Monsters och den sjungande figuren Lady Goo Goo.


Ämnen i artikeln:

Lady Gaga

</div><p>Moshi Monster är en sajt där de unga användarna kan adoptera små animerade figurer som sedan kan utvecklas på olika sätt.</p><p>En av de populäraste figurerna är den sjungande Lady Goo Goo. Figuren hade en hit på Youtube i somras med The Moshi Dance.  Tanken var att släppa låten på iTunes och senare i år lansera ett helt album med Lady Goo Goo.</p><p>Det blev för mycket för Lady Gaga som gick till domstol och krävde stopp.</p><p>Och domstolen gick med på världsstjärnans krav. Ett interimistiskt föreläggande från domstolen förbjuder Moshi Monster från att sälja eller marknadsföra The Moshi Dance eller annan musik framför av figuren Lady Goo Goo.</p><p>Lady Gagas advokater var nöjda med beslutet. <br />– Hyllningsband eller parodier på låtar har funnits länge men det här fallet visar hur varumärkesrätten kan sätta stopp för det här, säger <a href="http://www.guardian.co.uk/music/2011/oct/13/lady-gaga-injunction-lady-goo-goo" target="_blank">advokaten Alastair Shaw till The Guardian</a>.</p><p>Michael Acton Smith, vd på Moshi Monsters moderbolag Mind Candy är däremot besviken.<br />– Det är uppenbart att barn kan se skillnad mellan de två karaktärerna.</p><p>The Moshi Dance finns fortfarande tillgänglig på Youtube. Och på Moshi Monster finns även figuren Dusbin Beaver.</p>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lady Gaga

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.