Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lagerbäcks nya utbrott mot media

Publicerad: 27 maj 2008, 07:22

TV4-reportern Olof Lundhs frågor om Fredrik Ljungbergs plats i EM-startelvan gjorde Lars Lagerbäck rasande. – Det är så jävla löjligt att det är sanslöst, utbrast förbundskaptenen på presskonferensen efter Slovenien-matchen i går kväll.


Lars Lagerbäck. Foto: Erik Esbjörnsson.

Lars Lagerbäck har vid ett flertal tillfällen upprörts av medias rapportering under sin tid som förbundskapten, och landslagets relation med journalisterna har stundtals varit spänd.

På senare tid har det dock sett bättre ut – tills i går kväll efter Slovenien-matchen. Frågorna från TV4:s Olof Lundh om huruvida Fredrik Ljungberg är given i startelvan eller inte fick Lagerbäck att se rött.

Enligt medierna på plats utbrast Lagerbäck:

– Jag vet inte vad ni är ute efter mina vänner. Om ni är ute efter en rubrik där det står att jag vill peta Fredrik Ljungberg, sa Lagerbäck enligt Sportbladet. Sedan vände han sig till informationschefen Jonas Nystedt och suckade:

–   Unbeliveable.

Lagerbäck anklagade även media för att försöka skapa splittring i landslagstruppen.

– Ingen är given. Jag vet inte vad ni är ute efter. Om ni vill skapa en konflikt? Det är så löjligt att det är sanslöst, sa den svenske förbundskaptenen, enligt Expressen.

TV4:s Olof Lundh skriver i sin blogg på Fotbollskanalen.se att Lagerbäck blev riktigt arg.

– Hade det varit så svårt att svara att Ljungberg har erfarenhet, rutin, en förmåga att resa sig i stora matcher och är en ledare? Tydligen eftersom han blev så förbannat arg, skriver Lundh i bloggen och fortsätter:

– Ja, ja, nu känns det inte som om Lagerbäck kommer sitta ner med mig i några one-on-ones på ett tag framöver. Eller så är han inte den långsinta typen?

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.