Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Läkare utan gränser skildrar sin vardag i ny podd

Publicerad: 24 juli 2018, 11:20

Hjälparbetares vardag skildras i den nya podden "Uppdrag: Rädda liv", och svarar på frågor som: "Hur förhandlar man med gerillaledare? Hur hanterar man sina känslor då ett barn dör framför ens ögon?"


Ämnen i artikeln:

PodcastLäkare utan gränser

I fem avsnitt kommer svenska hjälparbetare som befinner sig ute på fältet för Läkare utan gränser, att skildra sina erfarenheter av medicinska och humanitära insatser världen över.

Avsnitten kommer behandla säväl tråkiga som roliga stunder och ge lyssnaren en inblick i hjälparbetarnas vardag.

– Vi vill ta med lyssnarna bakom kulisserna och ge en personlig inblick i hur det känns att åka ut som fältbetare. När vi träffar dem efter deras uppdrag får vi höra de mest otroliga berättelser som vi ville göra en podd av, säger Frida Lagerholm, kommunikationsansvarig på Läkare Utan Gränser i Sverige, i en kommentar.

Catinka Agneskog, Sonja Leister och Alexander Uggla, som jobbar på Läkare Utan Gränsers kontor i Stockholm, kommer tillsammans med fältarbetarna att stå för samtalen.

Medverkande:
Narkos- och intensivvårdsläkaren Märit Halmin som vårdat krigets offer i Syrien, Jemen och Afghanistan.

Sjuksköterskan Mia Hejdenberg som har varit i Centralafrikanska republiken som landansvarig.

ST-läkare inom infektion Ludvig Bolinder har bekämpat ett mässlingsutbrott långt ute på landsbygden i Kongo-Kinshasa och arbetat även i Etiopien.

Sociologen Luwam Bede som arbetat som kulturtolk ombord på Läkare Utan Gränsers räddningsfartyg på Medelhavet.

Sjuksköterskan Jon Gunnarsson som vårdat kroniska sjukdomarhos syriska flyktingar och utbildat hälsocoacher i Jordanien.

Avsnitten släpps samtidigt och du hittar dem där poddar finns.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.