Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Lämna folk i fred för fan”

Publicerad: 19 februari 2014, 10:01

Leif GW Persson.

Foto: SVT.

Leif GW Persson är kritisk till rubrikerna om hans höftproblem. Han är också irriterad över att Stina Dabrowski, ordförande för Publicistklubben, i måndags spred information om hans hälsotillstånd till journalister på senaste PK-sammankomsten. – Det var okänsligt – jag skulle aldrig göra så, säger Leif GW Persson till Resumé.


I SVT:s "Veckans brott" i går var Leif GW Persson märkbart irriterad över skriverierna om hans höftproblem som innebär att han tvingas sitta i rullstol.

–      Jag har problem med höften, det är ingen hemlighet. Och jag ska opereras. Men jag har svårt för den typen av journalistik. Det finns många kändisar som vill prata med tidningarna så fort de fått en finne på näsan, men sådan är inte jag.

Skriverna om att GW sitter i rullstol satte igång efter att han tvingades tacka nej till att närvara på Publicistklubben i måndags.

–      Jag var i så rostigt skick att jag kände att jag inte kunde ta mig dit. Jag ringde till Stina Dabrowski och meddelade det.

–      Sedan inleder hon PK med att jag sitter hemma i min rullstol och skriker av smärta. Jag förutsatte  att hon med sin mediala rutin inte skulle lägga den informationen mellan henne och mig i svalget på de som var på plats. Hon borde veta vad sådant utlöser. Det var okänsligt – jag skulle aldrig göra så, säger Leif GW Persson.

Några timmar senare brakade det lös.

–      Det ringer en donna från tidningen jag skriver för (Expressen) klockan 12 på natten. Det tog mig ända till halv fyra innan jag kunde somna om.

– Journalister som ringer till mig ska fråga om brott. Det är det som är relevant. De ska ge fan i att fråga om min hälsa eller om jag vill vara med i På spåret.  Själva är medierna ivriga med att skriva om övervakningen och hot mot den personliga integriteten. Ska de själva behålla sin trovärdighet när det gäller personlig integritet bör de tänka efter ordentligt.

Leif GW Persson säger att han inte är långsint, och att han kommer att svara även fortsättningsvis när tidningarna ringer – men då ska det alltså handla om kriminalfrågor.  

Stina Dabrowski säger till Resumé att hon och Leif GW Persson är "vänner" igen.

– Vi har redan klarat upp det där. Det var en miss av mig att tänka på att det inte var ett slutet sällskap. Nobody is perfect, säger Stina Dabrowski.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.