Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Aftonbladet efter tolv år

Publicerad: 24 oktober 2012, 11:28

Anna Thorsell, ny redaktionschef på Mersmak

Anna Thorsell lämnar Aftonbladet för att bli redaktionschef på AB Tidningen Vi:s Mersmak. Kundtidningen som görs för Coops räkning.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ViAftonbladetSofia Wadensjö Karén

Efter tolv år på tidningen lämnar Anna Thorsell Aftonbladet. Nu blir hon redaktionschef på AB Tidningens Vi:s kundtidning för Coop, Mersmak.

– Jag ser verkligen fram emot att förnya Mersmak, säger hon.

Senast kommer Anna Thorsell från jobbet som ansvarig på Aftonbladets "Härligt hemma". Tidningen Mersmak är just nu inne i en omgörningsfas i samband med att Coop nyligen tagit ett nytt grepp om varumärket.

Avgörande i rekryteringen av en redaktionschef har varit att denna ska ha såväl djup som bred tidningserfarenhet.

De senaste tre åren har hon varit ansvarig redaktör för lördagsmagasinet "Härligt hemma" och haft ansvaret för Aftonbladets samtliga one-shots med inriktning på mat, inredning och trädgård. Anna börjar på sitt jobb hos Tidningen Vi den 1 december 2012.
–      Det är en otroligt rolig utmaning att få vara med och utveckla nya Mersmak. Jag har många idéer om hur titeln ska lyfta och bli en tydlig produkt för Coop och samtidigt vara efterlängtad av medlemmarna. Inför det arbetet tar jag med mig viktig kunskap från min tid på Aftonbladet. Liksom Coop är ju Aftonbladet ett brett varumärke som når ut i hela landet, säger Anna Thorsell.

Sofia Wadensjö Karén, vd för AB Tidningen Vi är glad över
nytillskottet:
–  Jag har jobbat med Anna Thorsell under flera år tidigare, och har 100-procentigt förtroende för hennes matjournalistiska kompetens. Eftersom jag vet att hon kommer att leverera en förstklassig produkt till Coop är jag glad över den här rekryteringen. De senaste åren har Anna utvecklat såväl fotot som reportaget kring matjournalistiken i Aftonbladets olika magasin

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.