Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Amelia med syrlig passning

Publicerad: 4 augusti 2017, 13:23

Foto: Skärmdump

Susanne Delastacia slutar blogga hos Amelia. I sitt sista inlägg kritiserar hon tidningens kommersialisering av bloggarna.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterBloggarSusanne DelastaciaAmelia

"Är du lönsam lille vän? Skriver du glatt om sponsrad tandkräm för en liten peng? Ansluter du dig i kön till bespisningen där det dignar av inlägg kring mat, vikt eller träning? Jaså inte? Då bjuder vi ett torrt beklagande och tackar för den här tiden".

Orden är hämtade från journalisten Susanne Delastacias sista blogginlägg hos Amelia, vilket Dagens Media var först att rapportera om. Efter 1,5 år slutar hon att blogga för Bonnier Tidskrifter-titeln och riktar udden mot såväl den kommersiella exploateringen som redaktionen.

"Jag skulle kunna säga att maskineriet bakom bloggkulisserna har varit väloljat. Att jag har fått stöd och uppmuntran. Ryggdunkar. Att initiativen på nya vinklar, idéer och samarbeten har haglat. Att min blogg har blivit proaktivt förvaltad av redaktionen. Men då skulle jag ljuga. Av redaktionen – knappt ett ljud".

Susanne Delastacia skriver också att hon kommer fortsätta publicera sig – men oklart var.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.