Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Bonnier AB – blir vice vd för SF

Publicerad: 2 december 2013, 11:01

Frida Westerberg.

Foto: Pressbild/Bonnier

Frida Westerberg, chef förvärv och företagsaffärer Bonnier AB, går vidare och blir vice vd på Bonnier-ägda Svensk Filmindustri, SF.


Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénJonas BonnierBonnier AB

Frida Westerberg, med titeln "VP Corporate Development and Mergers & Acquisitions", med en plats i ledningsgruppen, lämnar Bonnier AB för Bonnier-ägda SF där hon blir vice vd.

Hon tillträder sin nya tjänst på SF, där hon varit styrelseledamot, i mitten av januari.

– Jag har haft min nuvarande roll på Bonnier AB i fem år och det känns naturligt att gå vidare. Det känns fantastiskt kul med jobbet på SF, det blir roligt med en operativ roll, säger Frida Westerberg till Resumé.

Har det här att göra med vd-bytet på Bonnier AB?

– Nej, det har inget med det att göra. Jag fick det här erbjudandet och såg det som en stor utmaning. SF har skaffat sig en stark position för att bygga vidare för framtiden.

SF ses av Bonnier som ett prioriterat bolag att investera i. Tidigare ägde Bonnier 100 procent av SF. Nu har Bonnier 90-procent. Resterande del ägs av Tre Vänner som köptes av SF i höstas.

I början av året köpte Ratos in sig i det fristående bolaget SF Bio som nu ägs till 60 procent av Ratos och till 40 procent av Bonnier.

Bonnier AB:s nya vd Tomas Franzén får bygga ett nytt team av chefer när han tillträder efter årsskiftet – det finns en rad vakanser i nuläget.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.