Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Bonniers styrelse

Publicerad: 7 maj 2015, 11:28

Jeanette Bonnier och Bengt Braun.

Foto: Andreas Elgstrand/Bonnier.

Jeanette Bonnier och Bengt Braun avböjer omval till Bonnier AB:s styrelse. De ersätts av Peder Bonnier och Kerstin Mogull.


Ämnen i artikeln:

Peder BonnierJeanette BonnierBonnier

Jeanette Bonnier är en av Bonnierkoncernens största ägare med cirka 10 procent av aktierna. Bengt Braun var Bonniers koncernchef mellan 1998 och 2007 och har efter det varit andre vice styrelseordförande i ägarbolaget.

Nu avböjer de båda omval till styrelsen i Bonnier AB. Jeanette Bonnier kommer dock att kvarstå som hedersledamot.

Nya i styrelsen är Peder Bonnier som driver sajten Kit och Kerstin Mogull som är vd för Tate Galleries i London. Tidigare har hon haft chefspositioner på bland annat BBC och Clear Channel.

– De nya ledamöterna kommer förstärka styrelsen med insikter inom digital medieutveckling och ett fördjupat internationellt perspektiv. Kerstin Mogull har lett affärsutvecklings- och strategiarbete i ett av Europas största medieföretag och Peder Bonnier har drivit digitalt utvecklingsarbete både inom en mer traditionell mediemiljö, och nu i startup-form, säger Erik Haegerstrand, ordförande i valberedningen, och vd i Bonnier Holding i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.