Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Fokus i protest mot valet av Johan Hakelius

Publicerad: 13 augusti 2015, 14:36

Henrik Frenkel

Foto: Andreas Elgstrand

Henrik Frenkel avgår som Fokus styrelseordförande med omedelbar verkan på grund av att han inte står bakom ägarna Nordstjernans beslut att tillsätta Johan Hakelius som chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Henrik Frenkel

Idag stod det klart att krönikören och författaren Johan Hakelius blir ny chefredaktör på Fokus, med ett tydligt uppdrag att bygga upp tidningen digitalt. Henrik Frenkel utnämndes till styrelseordförande för Fokus i november 2014. Han säger till Resumé att han från början varit emot att ta in Hakelius som chefredaktör.

– Jag står inte bakom detta beslut. Jag förklarade för ägarna redan för en månad sedan att jag ville lämna. Om man är oense med ägarna så det omöjligt att vara kvar som ordförande. Johan Hakelius är en väldigt spännande krönikör och författare och jag tycker mycket om honom. Men han har inte rätt profil för Fokus, säger Henrik Frenkel.

Kan du utveckla?

– Det krävs helt andra färdigheter för att ro det här projektet i hamn. I dagens läge krävs det att man har både redaktionell chefskompetens och att man är en duktig affärsutvecklare.

Henrik Frenkel skrev under onsdagen ett brev till ägarna Nordstjernan där han motsatte sig valet.

– Det är bara att önska ägarna, den nya chefredaktören och styrelsen lycka till. Fokus är en fantastisk produkt, men tidningen har de senaste åren gjort stora förluster, säger Henrik Frenkel.

Henrik Frenkel har tidigare varit chefredaktör för Veckans Affärer och är grundare av tidningen Chef.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Henrik Frenkel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.