Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar GP i protest efter 28 år

Publicerad: 2 juni 2015, 13:54

Foto: Wikimedia Commons.

Göteborgs-Postens näringslivsreporter Pär Düsing har lämnat sin tidning efter 28 år. Han anser att Stampen har satt sitt journalistiska förtroende på spel. – Det känns ledsamt. Jag hade räknat med att jobba kvar längre, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenCecilia Krönlein

Tidigare under våren sjösatte Stampen local media den stora satsningen Affärer i Väst. En sajt med näringslivsnyheter från regionen.

Problemet, enligt Pär Düsing, är att Affärer i Väst har tre partners: Almi, Västsvenska handelskammaren och Connect. Det gör att sajten inte är oberoende och han menar att det smittar av sig på GP.

– Man har ingått partnerskap med staten och kapitalet, om man ska hårdra det lite, säger han.

Samarbetet framgår längst ner på Affärer i Västs hemsida men enligt Pär Düsing har han och hans kollegor på GP inte fått någon klarhet i vad det betyder i praktiken. Inte heller läsarna.

– Det står att det finns ett partnerskap, men inte vad det innebär.

– Jag får inte ihop hur jag ska kunna jobba med GP:s etiska regler när ägaren samtidigt gör den här typen av sajt parallellt.

– GP länkar ju till Affärer i väst så då kan man ju som läsare få intryck av att det finns en koppling. Jag har pratat med Cecilia Krönlein om detta och hon tycker att det är tydligt uppdelat men jag håller inte med.

På veckomötet den 29 april meddelade Pär Düsing sina kollegor att han sagt upp sig från GP som en konsekvens av satsningen. Han gjorde sin sista dag den 1 maj. Nu ska han ha semester.

– Så får vi se vad som händer till hösten.

Resumé har sökt GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.