Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Microsoft – för SVT

Publicerad: 15 maj 2013, 09:15

Sabina Rasiwala Hägglund blir ny kommunikationsdirektör.

Sabina Rasiwala Hägglund blir ny kommunikationsdirektör efter Helga Baagøe som lämnat SVT för en motsvarande tjänst på SJ.


Ämnen i artikeln:

SVTHelga Baagøe

Sabina Rasiwala Hägglund, tidigare bland annat arbetat som marknadschef för Q-Med AB, global varumärkeschef på Absolut, Vin och Sprit AB samt arbetat på PR-byrån Hill & Knowlton Sverige AB. börjar på SVT den 1 september. Catarina Wilson, chef för företagskommunikationen, går in som tf kommunikationsdirektör mellan 1 juni och 31 augusti

– Sabina Rasiwala Hägglund är en person som har skärpa och integritet. Det i kombination med hennes värme och goda omdöme gör henne mycket lämpad till det svåra jobbet att representera SVT som kommunikationsdirektör med alla de frågor och externa kontakter som hon kommer att ha att hantera.  säger SVT:s vd Eva Hamilton i ett pressmeddelande.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba på ett företag som spelar så stor roll i samhället och för publiken, det är ett vackert och viktigt uppdrag. För mig är SVT ett varumärke som vi alla äger tillsammans, ett varumärke som berör och engagerar och som står för trovärdighet, mångfald och kvalitet i ett föränderligt medielandskap. Jag känner mig lyckligt lottad och hoppas att min kunskap och erfarenhet kommer att bidra till public service fortsatta utveckling, säger Sabina Rasiwala Hägglund.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTHelga Baagøe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.