Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lämnar Weber Shandwick för Grayling

Publicerad: 29 mars 2012, 07:54

Anders Gerdin.

Foto: Erik Esbjörnsson.

Ett hårt slag för Weber Shandwick. Anders Gerdin, tidigare chefredaktör för Aftonbladet, lämnar byrån för Grayling. – Grayling är en stor och respekterad byrå som ligger i framkant. Det blir spännande och kul, säger Anders Gerdin till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

GraylingAnders GerdinWeber Shandwick

Anders Gerdin var chefredaktör för Aftonbladet i tio år. För tre år sedan blev han senior rådgivare på McCann-ägda Weber Shandwick.

Nu byter han pr-byrå, till Grayling. Även där får han rollen som senior rådgivare. Han kommer att jobba deltid och fokusera på krishantering, lobbying och medierelationer.

– Det finns ingen schism mellan mig och Christina (Saliba, vd på Weber Shandwick), säger Anders Gerdin.

Anders Gerdin, som tillträder senast 2 maj, kommer att fortsätta med sina befintliga kunder i det egna bolaget  sitter även i styrelsen för Ålandstidningen och har tidigare varit ledamot i styrelsen för Tidningsutgivarna. Anders Gerdin är även en flitig föreläsare, han håller regelbundet föreläsningar inom mediehantering och krishantering.

Tidigare i veckan blev hans fru Cina Gerdin ny kommunikationschef på allmännyttiga bostadsföretaget Botkyrkabyggen.

Makarna Gerdin ska nu fira sina nya jobb med en resa till Mallorca.

Weber Shandwick har tappat många tunga namn. Nyligen slutade den kreative chefen Johan Romin och byråchefen Markus Lindblad.

I fjol tappade byrån även projektledaren Anna Olsson till Grayling, copywritern Tobias Rydergren till Testfakta där han är chefredaktör samt PA-chefen Henrik Sjöholm och plannern Elias Notini till Sjöholm & Notini. Samtliga av dessa har ersatts.

Weber Shandwick tappade nyligen även den viktiga kunden Swedbank Arena (numera Friends Arena).

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.