söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lamotte tar bort sin uppjagade clownvideo efter kritiken

Publicerad: 18 oktober 2016, 08:43

(UPPDATERAD) Samtidsfenomenet Joakim Lamotte hotade clowner med hundbajs i en uppvarvad video på Facebook. När kritiken kom var allt bara ett skämt och nu har videon tagits bort.

Ämnen i artikeln:

Joakim LamotteJack Werner

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Joakim Lamotte. Provokatören, debattören, mediekanalen. Nu har han gjort det igen. Tagit sig an ett samhällsfenomet på sitt patenterade sätt. Den här gången är det clownerna. Trenden som sprider skräck från stad till stad. Snackisen som toppar alla nyhetssändningar.

Under måndagsmorgonen lade Joakim Lamotte upp ett klipp där han, till synes väldigt arg, åker runt i Göteborg och ondgör sig över de obehagliga clownernas framfart.

"Till de clownerna har jag bara en sak att säga. Kommer ni till mitt område och skrämmer mina barn, då kommer ni att få ångra det för resten av era liv. Om ni tycker ni är skrämmande har ni aldrig sett mig förbannad. Jag kommer jaga er så långt bort så ni fattar inte, Jag kommer tvinga er att äta hundbajs så ni gråter och ropar på mamma, säger han bland annat i klippet."

I videon säger Joakim Lamotte även att han tycker att det finns tillräckligt med clowner i Sverige. Han syftar på politiker och andra makthavare som kritiseras i hans videoinlägg.

När GP ringde upp Joakim Lamotte kort efter publiceringen stod han för sin sak.

Många av frilansjournalistens fans hyllar klippet. Samtidigt är flera journalister kritiska.

Bland annat Jack Werner som anser att Joakim Lamotte borde uttrycka sig mer ansvarsfullt med tanke på hur pass stor följarskara (60.000 på Facebook) han har.

Hade Lamotte en enda journalistcell i kroppen hade han denna vecka använt sitt genomslag till att lugna och förklara, inte hetsa och vråla. — Jack Werner (@kwasbeb) 18 oktober 2016 Då plötsligt var allt bara ett skämt för Joakim Lamotte. I kontrast till hur han stod för klippet i GP 22 timmar tidigare. På tisdagsförmiddagen valde Joakim Lamotte att ta bort videon. Resumé har sökt honom för en kommentar
— Joakim Lamotte (@HotLamotte) 18 oktober 2016 @Bakjour Och ja, tro fan att jag var ironisk.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev