Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Landslaget: DN:s uppgifter felaktiga

Publicerad: 6 maj 2013, 09:18

Erik Hamrén.

Foto: Bertil Enevåg Ericson / SCANPIX

I en DN-artikel i dag slås det fast att landslagsledningen satte stopp för en Tom Alandh-dokumentär. Uppgifterna är felaktiga, enligt landslagets presschef Niklas Bodell. – Det var inte alls frågan om att vi krävde något reglerande kontrakt, som DN påstår. Det är helt och hållet fel, säger Bodell.


Ämnen i artikeln:

Niklas BodellErik Hamrén

Enligt DN var förbundskapten Erik Hamrén med på noterna om en dokumentär, men att det fanns folk ”högre upp i Fotbollförbundet” som som tyckte att samarbete måste regleras. Därför blev det ingen dokumentär, enligt DN.

Uppgifterna avfärdas av landslagets presschef Niklas Bodell.

– Det var inte alls frågan om att vi krävde något reglerande kontrakt,   som DN påstår. Det är helt  och hållet fel. Vi och SVT ville båda helt   enkelt diskutera formerna för dokumentären, vilket vi kontaktade   SVT-sporten för att föra en dialog om. De lovade att återkomma efter   Tysklands-matchen, men sedan hörde vi ingenting och till sist uppfattade   vi det som att deras planer på en dokumentär hade runnit ut i sanden, säger Niklas Bodell till Resumé.

Formerna för en eventuell dokumentär måste alltid diskuteras, menar Bodell.

– Det är egentligen ingenting märkvärdigt alls. Precis som i alla frågor  om dokumentärer vill vi prata om förutsättningarna. Vad har  dokumentärfilmaren för önskemål, var vill han vara med, hur kan vi  hjälpa till osv. Det är inget konstigt. Det är jag övertygad om att  också Hovet gjorde med Tom Alandh när han gjorde dokumentärerna om  Kungen.

Niklas Bodell hade gärna sett att dokumentären blivit verklighet, menar han.

– Vi tycker ju också att det är synd att den inte blev av. Tom  Ahland är en väldigt duktig dokumentärfilmarna som naturligtvis borgar  för att den säkert hade blivit väldigt bra. Vi hade verkligen ingenting  emot projektet. Tvärtom.

Enligt Niklas Bodell är flera andra dokumentärer aktuella.

– Tom Ahland är ju faktiskt inte den förste i världshistorien som  vill göra dokumentär om våra landslag. Det pågår till exempel  inspelningar till exempel inte mindre än två SvT-dokuemtärer om  damlandslaget just nu.

Resumé har sökt Jan Olsson, förhandlingschef på SVT.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Niklas BodellErik Hamrén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.