Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Landslaget ska vara under lupp"

Publicerad: 12 mars 2013, 15:38

Niklas Bodell

Foto: Fredrik Hjerling

Niklas Bodell har redan börjat på drömjobbet som press- och pr-ansvarig på Svenska Fotbollsförbundet. Med sin gedigna mediebakgrund blir hans främsta uppgift att vårda relationen mellan pressen och landslagsledningen.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetNiklas Bodell

I dag kunde Resumé vara först med att berätta att Aftonbladets förre informationschef Niklas Bodell lämnar jobbet som kommunikationschef på Involve Communication.

I januari blev han tillfrågad att ersätta Hans Hultman som presschef för svenska landslaget i fotboll. Ett erbjudande som var svårt att nobba, enligt Niklas Bodell.

– Jag började på Fotbollsförbundet i förra veckan och hamnar rakt i hetluften under landslagssamlingen inför matchen mot Irland i nästa vecka. Det passar mig perfekt, säger Niklas Bodell till Resumé.

Vilken blir din största utmaning?
– Det är svårt att säga. Det är ett tufft och spännande jobb som emellanåt kräver både blåställ och sydväst. Landslaget kan ha en fantastisk resa framför sig och om allt går vägen så står vi inför ett VM i Brasilien nästa sommar.

Hur ser din relation till landslaget och fotboll ut?
– Jag är löjligt fotbollsintresserad och försöker följa med i både internationell och svensk fotboll. Jag spelade själv i junioråldern och var med i journalistlandslaget i fotboll under några säsonger. Karriären tog slut på en grusplan i Hjorthagen när jag slet av mig korsbandet. Jag har en riktig fotbollsskada.

Under förra årets EM var relationen mellan Hamrén och pressen ganska infekterad. Vad blir svårast i din roll när det kommer till mediebevakningen?
– Bevakningen av landslaget är ständigt intensiv. Lanslaget ska vara under lupp. Jag fick en förfrågan om jobbet eftersom jag kan både medie- och kommunikationsbranschen. Jag har en förståelse för arbetsrollerna. Mitt uppdrag handlar om att bygga relationer och ha respekt för varandras arbetsvillkor.

Sett utifrån vad behöver Fotbollsförbundet utveckla i sin kommunikation gentemot pressen?
– Det är för tidigt för mig att svara på. För mig vore det dumt att gå in och göra stora yxhugg i det sättet som landslaget arbetar på i dag. Saker kan alltid bli bättre, men jag får återkomma med svaret på den frågan.

Niklas Bodell har tidigare varit biträdande sportchef på Aftonbladet och allmänreporter under Fotbolls-EM i Sverige 1992.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.