Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lanserar protestkampanj mot Kellogg's efter annons-stoppet

Publicerad: 1 december 2016, 06:43

Breitbart uppmanar sina miljontals läsare att bojkotta Kellogg's, Reddit tar krafttag mot trollen och Netflix börjar med nedladdning. Det är nåra av rubrikerna i morgonsvepet.


Lanserar protestkampanj mot Kellogg's efter annons-stoppet
I tisdags meddelade Kelloggs att de slutar annonsera på den Donald Trump-vänliga nyhetssajten Breitbart, av många betraktat som en hatsajt. Nu har de svarat genom kampanjen #DumpKelloggs där de uppmanar sina läsare att bojkotta varumärket. Hashtagen har trendat på Witter och hittills har över 100 000 personer skrivit på upproret som finns på sajten, som kallar Kellogg's för en "Far left giant".
– Deras beslut att svartlista en av de största konservativa nyhetskällorna i USA är en ekonomisk censur av mainstrem konservativ politisk diskurs. Det blir inte med oamerikansk är så, säger en företrädare för Bretibart enligt Adweek.

Resumé har tidigare skrivit om Bretibart, och att det fanns svenska annonsörer på sajten via Googles annonsnätverk.

Reddit tar krafttag mot trollen
Reddits vd Steve Huffman meddelade igår att sajten kommer att vidta åtgärder mot ett hundratal av de mest "giftiga" användarna på forumet. De kommer också aktivt förhindra att poster från Donald Trump-forumet r/the_donald från att dyka upp på sajtens huvudsida, skriver The Verge. Samtidigt passar han på att be om ursäkt för att han tidigare modifierat kritiska kommentarer som innehållit hans namn.

Netflix lanserar offlineläge för nedladdade filmer
Framöver kan du ladda hem filmer och tv-serier hos Netflix för att sedan titta på dem i offlineläge på mobila enheter. Den nyheten meddelade streamingtjänsten igår. Till en början är det bara ett begränsat urval som kommer att kunna laddas ned. Men Netflix meddelar att mer material kommer att bli tillgängligt för nedladdning inom kort, rapporterar Techcrunch.

Alsing ut – Nordin in
Tidigare i år lämnade Roger Nordin radiokanalen NRJ för att återvända till MTG Radio. Nu är det klart att han återtar en programledarroll i "Rix Morronzoo". Roger Nordin ersätter Adam Alsing som lämnar kanalen vid årsskiftet.
– Jag längtade tillbaka till MTG-andan så när dörren öppnades igen kände jag att det är där jag ska vara, säger Roger Nordin till Nöjesbladet.

Bibi Rödöö årets julvärd i P1
I 20 år har Bibi Rödöö varit programchef för Sommar & Vinter i P1. I år har hon fått det ärofyllda uppdraget att vara P1:s julvärd.
– Det brukar ju vara jag som ringer och gör folk glada då jag erbjuder dem ett Sommar- eller Vintervärdskap. Nu var det jag som blev glad när jag fick frågan om ett Julvärdskap av P1-chefen i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.