Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lars Adaktusson till EU-parlamentet

Publicerad: 26 maj 2014, 06:29

Foto: Andreas Elgstrand.

Den tidigare programledaren för Agenda, Lars Adaktusson, är klar för en plats i Europaparlamentet. Netflix satsar 1,1 miljarder kronor på en serie om drottning Elizabeth - "The Crown". Indien är papperstidningens förlovade land. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Lars Adaktusson till EU-parlamentet
Den tidigare programledaren för Agenda, Lars Adaktusson, har varit kd:s förstanamn till Europaparlamentet. Han är nu klar för en plats där, enligt DN.
Han gick till val med budskapet "Skicka en granskande journalist till Bryssel" och utsattes för ett rejält angrepp från Dan Josefsson som menar att Lars Adaktusson aldrig har varit en granskande journalist, utan snarare motarbetat sådan journalistik.

Netflix satsar 1,1 miljarder kronor på Elizabeth-serie
Nät-tv-bolaget Netflix satsar 1,1 miljarder kronor på en serie om drottning Elizabeth II:s sex decennier vid makten "The Crown", enligt Aftonbladet som refererar till The Guardian.
Peter Morgan skriver manus och Stephen Daldry är regissör. Serien väntas blir klar år 2016.

EU vill hindra att Telia erbjuder gräddfil
Europaparlamentet vill förbjuda att teleoperatörer i EU ger tv-bolag som Netflix och HBO en gräddfil till internet. Telia kan därmed tvingas sluta med de specialavtal som man har erbjudit för att kunna möta den ökade efterfrågan via nätet, enligt DI. Teleoperatörerna anser att man måste kunna ta extra betalt av bolag som belastar nätet extra mycket trots att slutkunden redan har betalat för dataöverföringen via sitt abonnemang.

Indien papperstidningens förlovade land
Papperstidningar har det tufft i Västvärlden, men i Indien växer läsandet via papper allt snabbare och läsande av papperstidningen har börjat ses som en ritual likt en morgonbön, enligt New York Times.

Många söker bekräftelse visa Twitter
Att glädjas av ett 'like' på Facebook eller en diskussion på Twitter - sociala medier har fått för mycket betydelse i vardagen, enligt föreläsaren Micke Darmell.
- Det är som när barn hela tiden ropar "titta på mig! ", säger han till GP.
Han menar att människor alltid sökt bekräftelse och att sociala medier har gjort att det har blivit lättare att få det.

Cannes-ordförande i blåsväder efter kindkyss
Ordföranden för filmfestivalen i Cannes,, Gilles Jacob, har fått hård kritik från iranska medier efter att han kysst den iranska skådespelaren tillika jurymedlemmen Leila Hatami på kinden. Iranska medier ser det som ett angrepp på "iranska kvinnors kyskhet", enligt Aftonbladet som refererar till BBC.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.