Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lars Adaktusson vill bli EU-parlamentariker för KD

Publicerad: 20 februari 2013, 07:40

Lars Adaktusson vill sitta i EU-parlamentet för KD

Lars Adaktusson går med i Kristdemokraterna och kandiderar till EU-parlamentet. Det skriver han själv på DN Debatt i dag.


Redan 2011 höjdes röster i KD som ville se journalisten Lars Adaktusson som ny partiledare. Han sa då att han inte var intresserad, men nu verkar han ha fallit till föga.

I en artikel på DN Debatt berättar nu Lars Adaktusson att han tänker söka medlemsskap i partiet och vill kandidera till EU-parlamentet.

"Sedan några år tillbaka känner jag en växande önskan att få arbeta för  idéer som inte sällan hamnar i skuggan av den dagsaktuella debatten", skriver han.

Partiets förre ledare, Alf Svensson, som i dag sitter i EU-parlamentet för KD, har meddelat att han tänker dra sig tillbaka med ålderns rätt och då öppnar sig möjligheten för Lars Adaktusson att bli invald.

Orsaken till att det är just KD som lockar honon förklarar han med orden:

"Som politisk rörelse är kristdemokratin unik. Inte  enbart beroende på dess starka ställning i Europa och världen, utan  framför allt därför att den förenar tron på individen med insikten om  att den viktigaste byggstenen i ett gott samhälle är de små nära  gemenskaperna – familjen och det civila samhället."

Lars Adaktusson började som journalist på 70-talet. Han har bland annat varit nyhetsankare i Aktuellt, inrikespolitisk reporter, inrikeschef samt  korrespondent i Wien, Washington och Mellanöstern.

Under en period arbetade Adaktusson under 2011 som kommunikationskonsult  och partner vid Kreab Gavin Anderson, efter fem månader hoppade han av  PR-branschen och startade det egna företaget Adaktusson Media AB.  Parallellt är han VD för familjeägda Meganews Sweden AB.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.