Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lars Leijonborg: ”Kommer kanske att skriva själv”

Publicerad: 28 december 2015, 14:52

Lars Leijonborg känner mycket för Mittmedias satsning på opinionsjournalistik

I och med köpet av Promedia lämnar Lars Leijonborg ordförandeposten i Mittmedia. Nu kommer han ansvara för koncernens satsning på opinionsjournalistik. Han utesluter inte att han själv kommer att bli en av skribenterna.


Ämnen i artikeln:

Lars LeijonborgLiberalernaMittmediaFolkpartiet

Vid sidan av sitt uppdrag i Mittmedias styrelse kommer Lars Leijonborg att ansvara för en satsning kring opinionsjournalistik på koncernens alla plattformar. Initiativet har kommit gemensamt från ägarna och den redaktionella ledningen. Lars Leijonborg, som för den breda allmänheten är mest känd från sin tid som Folkpartiet (numera Liberalerna) mellan 1997 och 2007.

– Det hela är verkligen i sin linda, men ägarna ser att det här kommer att bli en viktig del av verksamhet framöver. Vi tror på det även i kommersiella termer, även om det inte är viktigast. Vi är en koncern som har satsat mycket på opinionsjournalistik historiskt sett och vi har ett starkt stöd hos våra ägare. Det här projektet gäller lika mycket opinionsjournalistik på nätet som i papperstidningarna.

Opinionsjournalistik driver också mycket trafik
– Det är sant och Alice Teodorescu i GP är väl det tydligaste exemplet just nu. Även om vi har profilerade skribenter av annan färg, som Göran Greider i Dala-Demokraten, gäller det här projektet i första hand våra liberala tidningar. Ägarna ser gärna att vi profilerar våra liberala skribenter ytterligare.

Det låter som uppdraget passar dig med tanke på din bakgrund och erfarenhet?
– Jag känner mycket för det här projektet. När tror du att vi kommer att se resultatet av satsningen? – Det är inget jag vill gissa mig till. Det här är något jag måste ta med de politiska redaktörerna och utgivarna på de olika tidningarna som förstås är djupt involverade i projektet.

Medieentreprenören Jan Friedman blir ny styrelseordförande i Mittmedia AB. Därmed lämnar Lars Leijonborg över ordförandeklubban efter nära fem år.

Varför kliver du ner från ordförandeposten?
– Jan Friedman känner varandra sedan 45 år tillbaka eftersom vi båda var engagerade i Folkpartiets ungdomsförbund. Han har både ett liberalt engagemang och är en duktig affärsman. Jag tycker fördelningen är bra sett till att jag känner mycket för projektet kring opinionsjournalistik. Här ser jag även möjligheten att kunna skriva själv.

Så pass?
– Ja, det har jag inte gjort de senaste åren. Men vi får se vad som händer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.