Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Lars Ohlys snoppbild blev en världsnyhet

Publicerad: 25 juli 2013, 08:07

Lars Ohly

Foto: Pressbild Riksdagen

Den förre vänsterledaren Lars Ohlys snopptabbe på Instagram i går blev en snackis även utanför Sverige. Den franska nyhetsbyrån AFP tog upp nyheten som sedan spreds i internationella medier.


Ämnen i artikeln:

Lars OhlyInstagram

I går rapporterade Resumé om hur Vänsterpartiets tidigare partiledare Lars Ohly lade ut en bild på Instagram där han blottade sitt kön. I fall det var ett misstag eller inte går det att spekulera om, men händelsen spred sig som en löpeld i internationella medier.

"En svensk lagstiftare togs med byxorna nere", skrev den franska nyhetsbyrån AFP i en artikel som sedan publicerades på flera nyhetssajter världen över.

Enligt Aftonbladet har bilden också blivit en snackis på Twitter där twittrare jämförde Lars Ohly med den amerikanske politikern Anthony Weiner. Han tvingades lämna den amerikanska kongressen för två år sedan efter att ha skickat nakenbilder på sig över sociala medier. Lars Ohly som till skillnad från Anthony Weiner hävdar att han lade ut bilden av misstag är alltjämt Vänsterpartiets kulturpolitiske talesman.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lars OhlyInstagram

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.