Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Läsare önskade mig döden"

Publicerad: 25 april 2008, 09:47

Hatmejlen haglade. Till slut spårade det ur – då bestämde sig Expressens nöjeskrönikör Annika Leone för att sluta blogga. – Jag fick mejl där det stod att jag borde ta livet av mig, säger hon till Resume.se.


Annika Leone. Foto: Isabelle Ödesjö.

Annika Leone började blogga på expressen.se i januari. Men det höll bara några månader.

– Tanken från början var att bloggen skulle vara personlig, typ som Katrin Schulmans blogg, hon bjuder på sig själv. Men jag märkte att när man skriver något privat så triggar det vissa personer, det fanns folk som läste bloggen som gick igång på sånt och jag fick mejl där det stod att jag borde ta livet av mig, de önskade mig död, säger hon.

Leone är luttrad, hon är van vid alla hatmejl och de ständiga klagomålen på hennes utseende. Men det kom till en punkt när det fick vara nog.

– ”Vanligt” hat kan jag ta, men det här blev för mycket. Jag kände att jag tappade inspiration och hade det i bakhuvudet när jag skrev. Det tog onödig energi från mitt skrivande. Jag vill inte skriva för ”haters”. Nu koncentrerar jag mig helt och fullt på mina krönikor i stället, säger hon.

Annika Leone säger att bloggar med personlig, privat ton tycka provocera mer än exempelvis bloggar om mode och musik.

– Jag har pratar med mina kolleger om det och det verkar som att kommentarerna inte blir lika vidriga om man bloggar om mode, kärlek eller musik, säger hon.

Har du varit rädd?
– Nja, men det klart, det finns ingen som heter som jag och ibland tror man att det ska stå ett psycho utanför min dörr. Men om man känner sig hotad på Expressen finns det jättebra resurser och hjälp man kan få.

Har du fått skydd på något sätt?
– Nej, Det har inte varit på den nivån.

Läs även: Annika Leones blogg nedlagd

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.